Fostul viceprimar Anna Horvath, condamnată la 2 ani și 8 luni de închisoare cu executare

Anna Horvath, fostul viceprimar al Clujului a fost condamnată la 2 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Decizia vine după ce anterior, Horvath refuzase să faccă muncă în folosul comunității.

Decizia nu este definitivă.

HORVATH ANNA, la data faptei viceprimar al municipiului Cluj Napoca a fost trimisă în judecată pentru trafic de influență și spălare a banilor.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: În perioada februarie – mai 2016, inculpata Horvath Anna, în calitate de viceprimar al municipiului Cluj Napoca, și-a folosit influența pe lângă funcționari publici din cadrul Primăriei pentru urgentarea avizării unor proiecte imobiliare în care inculpatul Fodor Zsolt avea interese economice. Derularea acestor proiecte imobiliare presupunea obținerea în prealabil a mai multor documente: eliberarea unor certificate de urbanism, confirmarea avizelor de oportunitate, concesionarea unei suprafețe de teren, eliberarea autorizațiilor de construire etc. La data de 13 mai 2016, pentru demersurile pe care le-a făcut pe lângă funcționari cu atribuții în domeniul urbanismului și autorizării lucrărilor de construcții, inculpata Horvath Anna i-a pretins omului de afaceri procurarea și remiterea unui număr de 60 de abonamente (având o valoare totală de circa 20.000 lei) la două festivaluri de muzică, pe care să le ofere ulterior ca stimulent voluntarilor care o sprijineau în cadrul campaniei electorale la alegerile locale. Cele două persoane au convenit să disimuleze remiterea abonamentelor sub forma unui contract de sponsorizare, încheiat între o societate administrată de inculpatul Fodor Zsolt și o firmă „agreată” de inculpata Horvath Anna. În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai unui imobil ce aparține inculpatei Horvath Anna. Având în vedere că Horvath Anna este și avocat, competența de judecare revine Curții de Apel Cluj, instanță la care a fost trimis dosarul cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare