Finanțare de 246 de milioane de euro pentru Autostrada Tîrgu Mureș-Ogra-Câmpia Turzii

Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu a aprobat o finanțare de peste 246 milioane de euro din Fondul de coeziune, pentru construcţia secţiunii de autostradă ce leagă localităţile Autostrada Tîrgu Mureș-Ogra-Câmpia Turzii, din România.

“Acest proiect de mare importanţă, situat pe un coridor european strategic, va contribui la crearea unei reţele de transport mai rapide şi mai sigure în România. De asemenea, va face regiunea mai atractivă atât pentru investitori, cât şi pentru turism şi va înlesni dezvoltarea economică, permiţând locuitorilor să reducă timpul necesar deplasării între Tîrgu Mureş şi Câmpia Turzii la mai puţin de oră”, a declarat înaltul oficial european.

Proiectul are în vedere construcţia unei porţiuni de 51,8 km de autostradă, cu două benzi pe sens de circulaţie, între oraşele sus-amintite, precum şi a unei secţiuni de 4,7 km în apropierea oraşului Tîrgu Mureş. Secţiunea de autostradă va face parte din coridorul 9 – Rin-Dunăre -, ce leagă Strasbourg de Constanţa în cadrul reţelei de transport pan-european. Proiectul urmează a fi finalizat până în luna octombrie 2019.

România beneficiază de o alocare de peste 22 miliarde de euro în cadrul politicii de coeziune pentru perioada 2014-2020. Proiectele de infrastructură mare din domeniul transportului urmează a beneficia de 5.1 miliarde de euro.

Latest articles

Related articles