park&ride

Cum se rezolvă problema parcărilor din Cluj? facilități de tip park and ride

Consiliul Județean Cluj și Primăria municipiului Cluj-Napoca vor încheia un protocol pentru realizarea unor facilități de tip „park and ride”.

Primăria va amenaja stații pentru mijlocele de transport în comun și bike sharing. De asemenea, va realiza accesul auto/pietonal.

Consiliul Județean se va ocupa de realizarea, administrarea și întreținerea parcării.

Aceste parcări vor fi contra cost, taxele urmând a fi stabilite și încasate de către forul județean.

„Este unul din proiectele mele de suflet. Îmi doresc foarte mult să asigurăm infrastructura necesară prin care locuitorii județului Cluj să beneficieze de multiple oportunități de mobilitate, în condiții optime. În acest sens, am propus concretizarea și materializarea acestui proiect sustenabil într-un timp cât mai scurt, mobilizând toate resursele necesare”, a declarat inițiatorul proiectului, vicepreședintele Consiliului Județean, domnul Marius Mînzat.

Consiliul Județean Cluj va suporta toate cheltuielile legate de proiect, respectiv asigurarea fondurilor necesare executării lucrărilor aflate în sarcina sa.

Consiliul județean va asigura elaborarea și obținerea documentațiilor de urbanism, precum și personalul de specialitate necesar pentru constituirea comisiei mixte de realizare a proiectului.

Acest proiect, parcări de tip park and ride, a apărut ca urmare a lipsei parcărilor, în special în zona centrală. Actualele parcări sunt lipsite de sisteme capabile să ofere o integrare cu sistemul de transport public.

Facilitățile „park and ride” vor cauza diminuarea emisiei de dioxid de carbon, diminuarea ambuteiajelor în trafic, îmbunătățirea calității aerului și oferirea de oportunități moderne destinate mobilității.

Acest tip de sisteme vor fi dotate inclusiv cu stații de reîncărcare pentru mașinile electrice.

Citește și:

Parking pentru navetiști și turiști pe Calea Florești

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare