Fabrica Clujana aproape de a fi mutată în TETAROM

Președintele Consiliului județean, Alin Tișe, a dezvălui că la Clujana situația este extrem de delicată și că trebuie găsită o soluție cât mai repede, deoarece altfel riscă să intre în faliment.

Fabrica Clujana, mutată în TETAROM

Una dintre variantele f[cute public de către Alin Tișe este mutarea fabricii în parcul industrial TETAROM.

”La Clujana este o situația delicată. Conducerea de acolo și Consiliul de Administrație au venit cu câteva soluții alternative. Există o datorie veche pe care o tot rostogolesc la ANAF și există contribuțiile curente pe care le au de plătit la bugetul de stat. Va trebui să tranșăm o variată din cele propuse de conducerea de acolo, inclusiv valorificarea unor active, clădiri, terenuri și chiar mutarea fabricii în TETAROM într-o clădire nouă”, a declarat Tișe

Privatizarea, o altă soluție

Potrivit lui Tișe nu este exclusă nici varianta privatizării unei părți din acțiunile fabricii.

”Ne dorim să scădem cheltuielile de acolo și să ajutăm Clujana să supraviețuiască. În acest moment acolo este o struțo-cămilă. Acțiunile aparțin de Avast, sunt administrate de Consiliul județean, nu s-a dorit privatizarea și s-a păstrat în această stare de lucruri. Luăm în calcul inclusiv privatizarea unei părți din acțiuni. Trebuie luată o decizie cu toți consilierii deoarece altfel trebuie fie să se reorganizeze, fie să intre în faliment”, potrivit lui Alin Tișe.

Regiile și societățile subordonate CJ Cluj trebuie să aducă profit

Alin Tișe a menționat încă o dată că scopul pentru care au fost create regiile și societățile subordonate Consiliului județean a fost să aducă bani la bugetul județean.

”Nu ar trebui să ne ocupăm de pantofi sau de hoteluri. Rolul acestor regii și societăți este să producă bani pentru bugetul public, să producă profit care să ajungă în buget. Atât timp cât aceste societăți nu aduc profit ci doar plătesc salariile nu își ating scopul pentru care au fost create și atunci de aceea noi pretindem performanță pentru că noi stabilim bugetele”, a specificat Tișe

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii