Explicație de la Primăria Cluj-Napoca: jocul de baschet afectează structura clădirilor

Cluj Manifest atrăgea în urmă cu două luni atenția asupra situației din parcul Bibliotecii, acolo unde primăria a amenajat un teren de baschet, însă a demontat coșurile de baschet (Terenul de baschet din parcul Bibliotecii, inutilizabil de peste patru ani). De mai bine de patru ani, coșurile de baschet au fost desființate și nimeni nu a pus altele în loc. Decizia de a desființa coșurile a fost luată după ce vecinii s-au plâns că nu sunt respectate orele de liniște.

Jocul de baschet a creat fisuri în structura locuințelor

Un clujean a făcut și el o sesizare prin aplicația primăriei, privind faptul că in parcul relativ nou inaugurat, situat langa Facultatea de Telogie Otodoxă au disparut inelele de la coșurile de pe terenul de baschet.

”Sesizarea dumneavoastră cu numărul 217858 / 09.05.2017 a fost închisa având rezoluția: Favorabil – Buna ziua. Referitor la sesizarea Dvs., va comunicam faptul ca panourile de baschet din zona mentionata au fost demontate la solicitarea locatarilor de pe str. Inau, a caror locuinte se invecineaza cu parcul respectiv si care au reclamat in repetate randuri ca datorita celor care utilizau terenul de baschet, nu mai aveau liniste.Totodata au aparut fisuri in structura locuintelor. Ca urmare panourile au fost indepartate si s-au montat 4 mese de ping-pong pentru a gasi o noua utilitate terenului respectiv. Va multumim”, a fost răspunsul primit de laa direcția de specilitate din cadrul primăriei

Clujeanul consideră că un asemenea răspuns este de-a dreptul halucinant și nu înțelege cu clădiri aflata la 10 m au fost afectate de un joc de baschet.

”Inteleg grija Primariei fata de locuitorii din zona, in special fata de cei ce au ocupat pozitia de primar al Municipiului, insa unele actiuni sunt lipsite de orice urma de logica si bun simt. Vorbim totusi despre un teren de baschet amplasat intr-un parc. Daca nici aici nu putem sa practicam acest sport, atunci unde? Unde este grija primariei pentru tineri si incurajarea activitatilor sportive? Cum justifica investitia, din banii publici, intr-un teren de baschet ce nu poate sa fie folosit? Sper ca acesta ultima intrebare sa se regasesca si in raportul curtii de conturi. Reprezentantii primariei justifica indepartarea panourilor de baschet prin faptul ca au aparut fisuri in structura locuintelor invecinate, locuinte aflate la o distanta de minim 10 m .  In aceasta situatie propun desfiintarea tuturor terenurilor de baschet din oras, intrucat exista riscul de prabusire a tuturor cladirilor invecinate. De asemenea propun interzicerea practicarii acestui sport in Sala polivalenta, concomitent cu anularea campionatului european de baschet FIBA EuroBasket 2017, programat in acest an la Cluj. Nu vrem ca in structura noii sali sa apara astfel de fisuri”, consideră cel care a făcut reclamația.

Mese de ping-pong în locul coșurilor de baschet

Municipalitatea a decis ca pentru confortul vecinilor, coșurile de baschet să fie înlocuite cu mese de ping-pong, evident dacă nu vor apărea reclamații că și acestea deranjează.

”Cat privesc reclamatiile vecinilor cu privire la zgomotul produs, rezolvarea primariei trebuia sa fie alta: Amenda daca se incalca limita maxima de zgomot aprobata in intervalele orare. Nu vad cum, prin renuntarea la terenul de baschet si aplasarea a 4 mese de tenis de masa, o sa se rezolve problema cu galagia. Le reamintesc ca la 4 mese de tenis de masa pot juca concomitent 16 persoane, daca se opteaza pentru jocul la dublu, in timp ce la baschet, numarul de jucatori dintr-o echipa este de 5”, consideră clujeanul care a făcut reclamația.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii