Emil Boc, primarul anului 2018 în România

Primarul Emil Boc a primir Premiul “ Mayor of the Year ( “Primarul Anului” ) in cadrul “Galei Romanian Smart City Industry Awards 2018”. Premiul a fost acordat pentru promovarea proiectelor de tip “ smart city” in Cluj-Napoca.

”Am avut placerea de a primi din partea Asociatiei Romane de Smart City si Mobilitate premiul “Mayor of the Year”(primarul anului) pentru promovarea politicilor de tip “ smart city” in municipiul Cluj – Napoca. Acest premiu il dedic clujenilor si le multumesc colegilor din Primaria Cluj-Napoca pentru implicarea in promovare constanta a politicilor specifice “ orasului inteligent”. Asa cum am spus si in cadrul festivitatii de premiere, un “smart city” nu poate exista fara “ smart citizens”. Clujenii sunt aceia care fac diferenta si contribuie decisiv la dezvoltarea orasului nostru ca “ smart city”, a declarat primarul Emil Boc.

De asemenea, Primaria Cluj-Napoca a primit premiul pentru “ Best Smart City Project”.

Primăria Cluj-Napoca are implementate, la nivelul municipiului, 65 de proceduri și aplicații digitale pentru cetățeni. Inclusiv Antonia, primul funcționar public virtual din România. Acesta momentan procesează non-stop 90 de tipuri de cereri necesare conform Legii. Alte exemple de bune practici sunt proiectele din domeniul mobilității urbane sustenabile. Încurajarea transportului “verde” în oraș, Bugetare participativă, eliberarea online de documente și.certificate de urbanism etc.

”De asemenea, suntem determinați să accelerăm procesul de digitalizare a administrației publice locale. Abordăm utilizarea tehnologiei pentru cetățeni într-o manieră incluzivă. Cu alte cuvinte, urmărim să implementăm în continuare proiecte ce utilizează tehnologiile moderne pentru a face viața de zi cu zi a clujenilor mai ușoară. De la plăți wireless pentru servicii publice la utilizarea inteligenței artificiale. Totodată, continuăm să susținem dezvoltarea ecosistemului de inovare de la Cluj-Napoca. În special colaborarea între sectorul public, sectorul universitar, ONG, mediul privat și cetățeni. Obiectivul este creșterea calității vieții în municipiu pentru toți locuitorii Clujului”, a completat Boc.

Citește și:

Latest articles

Related articles