Emil Boc: Nu văd nunțile și petrecerile ca fiind prima sursă de contaminare, ci parcurile și locurile de întâlnire din aer liber

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, spune că pentru el nu petrecerile, nunțile sau botezurile reprezintă o sursă gravă de contaminare, ci parcurile, locurile de joacă și locurile de întâlniri publice din cartiere. Această declarație contrazice părerile experților care au declarat până acum că spațiile închise reprezintă modalitatea cea mai ușoară de infectare.

„Nu am văzut nunţile, botezurile şi petrecerile fiind prima sursă de contaminare, nici evenimentele publice, nici transportul în comun, unde nu am văzut om fără mască în transportul în comun, ci consider că parcurile, locurile de joacă, locurile de întâlniri publice din cartiere(…) Acolo trebuie mai multă responsabilitate. Acolo şi experţii au spus că în preajma cartierului oamenii se simt mai relaxaţi. Acolo trebuie să înăsprim măsurile. În zonele aglomerate este bine să purtăm mască, ca şi în centrele de cartier din oraş. Fac apel la clujeni să respecte regulile. Portul măştii este o formă de respect reciproc”, a spus Boc.

Reamintim că Raed Arafat a declarat aseară faptul că acolo unde rata de infectare depășește 1,5 la mia de locuitori, atunci se va dispune „interzicerea evenimentelor precum nunți și botezuri”.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii