Emil Boc nu îi poate ajuta pe locuitorii din Aiton: Nu este treaba municipiului problema comunei Aiton

Președinele PSD Cluj, Horia Nasra a solicitat extinderea transportului metropolitan pentru ca și locuitorii din Aiton să beneficieze de transportul în comun.

Copiii şi navetiştii din comuna Aiton se confruntă de şase luni cu o gravă problemă de mobilitate: nu mai au un mijloc de transport pentru a se deplasa către Cluj-Napoca (5 km), după ce societatea care opera traseul Cluj-Napoca – Vâlcele – Rediu – Aiton, s-a retras din programul judeţean de transport.

Primarul localităţii, dl. Nicolae Făgădar, a semnalat din timp această problemă şi a notificat Executivul primăriei municipiului Cluj-Napoca, implicit Compania de Transport Public, în contextul în care localitatea face parte din zona metropolitană.

Este vorba de 4-5 km pe care ori din inconştienţă ori dintr-o răzbunare politică, Executivul primăriei nu vrea să-i acopere! Practic toate comunităţile din asociaţie acceptă Aitonul şi doar capriciul politic al domnului Emil Boc ţine această localitate izolată de municipiu! a declarat deputatul Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj.

Primarul Emil Boc a explicat că în acest moment transportul în comun nu poate acoperi o zonă mai mare, iar transportul metropolitan se va extinde pe măsură ce flota de autobuze va crește.

”Avem o asociație metropolitană formată din comunele din preajma Clujului. Atât ne putem permite ca să susținem eficient și cu calitate pentru cetățeni. Pe măsură ce va crește capacitatea flotei ne vom putea gândi și la inelul doi de extindere a zonei metropolitane. Nu pot să extind inelul zonei metropolitane pe seama deteriorării calității transportului în comun. Vrem să avem un transport în comun performant în Cluj, în Florești, în Apahida, în Gilău, în Baciu în Feleacu, acolo unde ne-am angajat. facem eforturi, alocăm bani supliemntari foarte mulți, susținem enorm modernizarea parcului auto cu autobuze, troleibuze, trolee, dar nu ne putem permite să ducem transportul public în altă parte până nu îl avem asigurat cel puțin la aceiași calitate în municipiul Cluj-Napoca. Nu e treaba municipiului Cluj-Napoca problema comunei Aiton. Este o problemă județeană, a existat o licitație la Consiliul județean. Suntem interesați să extindem transportul spre Aiton sunt tot clujeni de-ai noștri și ne sunt dargi, dar nu pot să iau de la Cluj o linie ca să duc transportul public în altă parte a județului. Prima noastră obligație este municipiul Cluj-Napoca după aceea zona metropolitană și pe măsură ce se va mări parcul auto ne vom extinde”, a declarat Boc

Latest articles

Related articles