Sunteti aici:AdministrativEmil Boc militează pentru amplasarea radarelor fixe în Cluj-Napoca

Emil Boc militează pentru amplasarea radarelor fixe în Cluj-Napoca

Publicat in data

Primarul Emil Boc își dorește instalarea nor radare fixe în zonele din oraș cu probleme, unde sunt cele mai multe accidente cauzate de viteză.

”Radarele fixe sunt soluția pentru zonele critice. Dacă depășești viteza legală să poți fi sancționat. Sper ca Poliția națională să aprobe amplasarea unor astfel de radare fixe deoarece este o problemă de interes major. Nu trebuie abuzat peste tot de această politică, dar în zone critice unde se întâmplă incidente, unde vin iresponsabili cu viteză trebuie găsită o soluție. Poliția mi-a confirmat că principala cauză a accidentelor este viteza. Eu văd ca soluție pe termen lung a se ști public, că acolo este radar fix. Am avut o discuții și cu comisarul Miron, acesta a fost de acord, este nevoie de aprobare de la MAI, de la IGPR. Putem sprijini financiar această propunere. Sperăm să obținem parteneriatul”, a declarat primarul Emil Boc.

Șoferii clujeni susțin ideea primarului

Cea mai mare parte a șoferilor clujeni sunt de acord cu amplasarea radarelor fixe ar rezolva situația de pe arterele din oraș unde unii șoferi sunt tentați să apese mai tare pedala de accelerație.

”Domnule primar va rog să faceți toate demersurile pentru crearea cadrului legal pentru instalarea radarelor fixe în zonele cu risc ridicat”, este solicitarea unui clujean.

”O idee foarte bună ce trebuie pusă în practică, dar domnul primar a susținut ca încă nu este cadru legal de utilizare a lor. De doi ani propun instalarea lor în zonele „fierbinți””, menționează un alt clujean.

”Soluția sunt radarele. Toți se cred piloți în curbe. Parapeții de beton si-au demonstrat eficiența si ineficiența în același timp. Mai multe victime fac parapetii de beton (vezi „n” cazuri, nu doar cele locale gen Calea Turzii). Totuși, problema principală e neadaptarea vitezei, nu curba”, potrivit unui alt clujean.

Radarele fixe, declarate ilegale în 2009

Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) a anunţat a cerut în instanță, în 2009, anularea unor contracte privind amplasarea radarelor fixe.

ANRMAP a făcut controale în toată ţara privind amplasarea radarelor fixe şi respectarea contractelor de achiziţie publică, în urma sesizărilor primite de la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...