Emil Boc la doi ani de mandat. Cea mai mare reușită și cel mai mare eșec

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, se află la finalul celui de-al doilea an de mandat. Potrivit edilului, în prima jumătate a mandatului, cea mai mare reușită este transformarea laturii de vest a Pieței Unirii în spațiu pietonal, iar cel mai mare eșec, amânarea deschiderii Parkingului Negoiu, finalizat încă de anul trecut.

Boc este foarte mândru că orașul are un spațiu pietonal în care se pot desfășura evenimente în zona centrală, spațiu obținut prin închiderea crculației rutiere în partea de vest a Pieței Unirii.

Consider că modernizarea pieței centrale a orașului reprezintă una dintre cele mai importante reușite a primilor doi ani de mandat: închiderea laturii de vest, cu modernizarea Pieței Unirii, cu extinderea spațiului pietonal și de agrement. Acum se vede cel mai bine acest avantaj și această reușită a Clujului, în această perioadă când au fost Zilele Clujului, când este Festivalul Internațional de Film Transilvania. Centrul Clujului arată acum european, dacă te afli în centrul Clujului te afli ca în orice oraș european de ținută, ca și într-o capitală europeană deoarece are acea calitate a spațiului urban cerută de marile capitale. Faptul că ne-am asumat o responsabilitate de a închide latura de vest a Pieței Unirii a fost o decizie criticată de foarte mulți la acea vreme, dar am știut că este corectă pentru că a fost analizată îdelung împreună cu specialiștii. A fost produsul unei planificări urbane aprobate de către structurile legale și implementarea ei s-a făcut conform legii. Acum putem să vedem o Piața a Unirii care îți permite să ai mai mult spațiu pentru întâlniri publice, mai mult spațiu pentru TIFF și Zilele Clujului”, a declarat Boc.

În ceea ce privește cel mai mare eșec din acești doi ani, primarul Boc crede că imposibilitatea de a oferi clujenilor parkingul Negoiu încă de la finalizarea lui este bila neagră a mandatului.

Bila neagră ar fi incapacitatea de a da în folosință Parkingul Negoiu deși el este finalizat de luni bune, datorită problemelor legate de obținerea autorizațiilor finale din partea ISU și a structurilor statutului. Sunt lucruri care din punct de vedere birocratic dne opresc, dar legal nu ai cum să mergi mai departe pentru că e vorba de siguranță publică. Evident că ai o neplăcere, nu ești mulțumit de faptul că parkingul nu este pus în circulație. Ai vrea să fie dat în folosință oamenilor, să mai decongestioneze traficul, dar nu pot să ignor prevederile legale”, potrivit lui Boc.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare