Emil Boc este nemulțumit de firmele de salubritate. Se poate ajunge la rezilierea contractelor

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Primarul Emil Boc s-a declarat nemulțumit de modul în care firmele de salubritate au gestionat colectarea selectivă. Cele două firme au fost deja amendate, iar edilul a declarat că se poate ajunge chiar și la rezilierea contractelor.

„În ceea ce priveşte colectarea selectivă sunt extrem de nemulţumit de prestaţia firmelor de salubritate, care la 1 iulie aveau un număr important de puncte gospodăreşti care nu erau dotate cu pubele pentru cele patru fracţii. Au avut termen două săptămâni, au primit, fiecare, câte o amendă de 20.000 de lei, iar acum se verifică aceste puncte să vedem dacă sunt dotate cu pubele şi vor mai primi amenzi dacă nu au făcut-o. Nu am fost mulţumit de informarea celor de la case cu privire la ridicarea gunoaielor.

Pregătesc documentaţia de reziliere, e o procedură complicată, greoaie, dar dincolo de amenzi nu am altă alternativă decât de a pregăti această documentaţie şi a merge pe ceea ce legea ne va permite, dacă nu îşi vor reveni. Nu voi ezita să merg până acolo. La pachet tratăm nerealizarea obligaţiilor contractuale pentru cele două firme. Voi pregăti soluţii alternative, firmele de salubritate nu sunt de neînlocuit”, a spus Boc.

Conform HCL nr.393 din 23 aprilie 2019, dacă deșeurile sunt amestecate ele vor fi ridicate așa, dar se va plăti o factură cu 25% majorată pe cantitățile respective. Pentru reciclabilul depozitat corespunzător costurile de ridicare sunt zero.

În cazul în care punctele gospodărești încă nu sunt dotate corespunzător nu se vor aplica sancțiuni populației, ci doar pentru firmele de salubritate pentru nerespectarea legii.

Poliția Locală Cluj-Napoca împreuna cu inspectori din cadrul direcției de specialitate efectuează zilnic controale în teren și întocmesc Note de constatare și sancțiuni în funcție de situațiile găsite în teren.

Ultimile articole

Articole populare