1000 de elevi din 39 de clase sunt înghesuiți în 24 de săli la Școala Iuliu Hațieganu

Printre puținii clujeni prezenți la prima dezbatere privind bugetul municipiului în Cluj-Napoca, au fost și doi părinți de la școala generală Iuliu Hațieganu. Aceștia au adus în discuție condițiile improprii în care învață elevii de la această școală. Spațiul este insuficient pentru numărul de elevi, școala din Mănăștur fiind printre școlile cu cei mai mulți elevi.

 Comitetul de părinţi al Şcolii Iuliu Haţieganu Cluj-Napoca  solicită urgentarea rezolvării situaţiei spaţiului în care se desfăşoară activitatea şcolară a 39 de clase (cu o medie de 28 elevi /clasă), totalizând peste 1.100 de elevi, în numai 24 de săli de clasă. În anul şcolar 2016-2017, clasele a VI-a, clasele a IV-a şi a III-a vin tot anul după-amiază, de la ora 12.00 la orele 17.00 sau 18.00 . Clasele a V-a vin două zile pe săptămână după-amiază. Clasele a VII- a – care au 28-29 de ore pe săptămână – vin în unele zile de la ora 7.00.

Părinții propun preluarea unei clădiri pentru extinde școala

Încă de anul trecut părinții au făcut solicitări pentru a primăria să preia clădirea ce aparține Poștei, aflată chiar în vecinătatea școlii.

„Avem o solicitare privind modul în care am putea să rezolvăm lipsa spațiului pentru cea mai mare școală generală din Cluj-Napoca. Vreau să vă reamintesc, în decembrie, am pomenit de preluarea clădirii fostei Poște, acum proprietatea celor de la Telekom. Să țineți cont de această solicitare, cred că trebuie găsită o soluție pentru copiii noștri”, a declarat Marius Pașca, reprezentantul părinților.

”Multe clase merg de după-masa la școala din cauza lipsei de spațiu. Ce șanse sunt să se facă săli de clasă din clădirea Romtelecom, care zace părăsită de ani buni, și ar putea avea curte comună cu școala?”, potrivit unui alt părinte.

Boc promite că va achiziționa o clădire pentru școala Iuliu Hațieganu

Primarul Emil Boc le-a transmis părinților că în bugetul anului 2017 va fi cuprinsă suma pentru a achiziționa un spațiu suplimentar pentru Școala Iuliu Hațieganu.

”Această solicitare se potrivește cu ceea ce înseamnă strategie pentru învățământul preuniversitar. Anul trecut nu am mai avut bani la capitolul achiziționare imobile, fiind din alt capitol bugetar, nu din cel privind bursele și întreținere școli. În acest an va fi printre primele achiziții cuprinse în buget, fiind o școală performantă, cu rezultate excepționale. Se pliază și pe strategia noastră de a oferi varianta unei școli cât mai aproape de cartierul în care locuiesc. Obiectivul nostru este să vă oferim o soluție, vom găsi alternative pentru a demara procedura de achiziție. Situația trebuie rezolvată deoarece are nevoie de spații suplimentare”, a declarat primarul Emil Boc

Șurubaru propune construirea unui corp de clădire nou

Gheorghe Șurubaru a propus construirea unui corp de clădire nou deoarece școala ar avea în apropiere terenul necesar pentru o astfel de investiție.

Cunosc de multă vreme această problemă și aș propune să luăm în discuție nu neapărat achiziția acelei clădiri, de ce nu, având în vedere că am început o verificare a unor terenuri aparținând acestei școli și care sunt în proxima vecinătate, să luăm în calcul construcția unui corp nou.

”O să aplicăm soluția cea mai bună, însă eu cred că soluția de a cumpăra o clădire este mai rapidă. O construcție nouă nu ar rezolva problema mai repede de 2-3 ani. Este o alternativă pe care am luat-o și eu în calcul, dar durează mai mult timp și cred că nu răspunde la nevoia de acolo. Având în vederea problema cu școlile din centru trebuie să le dăm șansa cât mai rapid părinților să aibă pentru copiii lor o școală cât mai aproape de casă”, a menționat Boc

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii