elena udrea

Elena Udrea și Alina Bica, reținute în Costa Rica

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute miercuri de autoritățile din Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României, potrivit MEDIAFAX.

Elena Udrea a fost reținută miercuri, în jurul orei locale 10.00, în zona Sabana Oeste, în timp ce Alina Bica a fost reținută în jurul orei locale 14.00 în zona Sabana Este.

Cele două au fost plasate sub ordinele Tribunalului Penal al Primului Circuit Judiciar din San José.

Elena Udrea a fost condamnată pe 5 iunie 2018 la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul “Gala Bute”. Potrivit lui Udrea ea avea statut provizoriu de refugiat politic.

Poliţia Română a cerut instanţei mandat european de arestare şi urmărirea internaţională a Elenei Udrea. Mninistrul Justiției, Tudorel Toader, anunța că extrădarea este posibilă și fără un tratat bilateral cu Costa Rica și că ministerul se va ocupa de transmiterea cererii de extrădare. Apoi, în 25 iunie, ministrul Justiţiei declara că şi-a îndeplinit la timp şi complet obligaţiile care îi revin cu privire la procedurile de extrădare în cazul Elenei Udrea.

Luni, Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis instituirea sechestrului pe toate bunurile deţinute de Elena Udrea, până la concurenţa sumei de 4,7 milioane de euro, în vederea confiscării speciale în dosarul Hidrolectrica.

Alina Bica a fost dată în urmărire generală în 27 iunie, după ce a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru ”favorizarea făptuitorului”, în dosarul în care a fost cercetat şi Adriean Videanu. Și fostul procuror-șef DIICOT a cerut din luna ianuarie statut de refugiat politic în Costa Rica, după cum au anunțat avocații la proces.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare