podul de pe aries DRDP

Podul peste Râul Arieș din Turda va fi refăcut. Circulația se va închide

Asociația Pro Infrastructura au avut o întâlnire cu reprezentanții Direcției Regionale Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj pentru a discuta despre principalele proiecte ale regiunii.

Unul dintre obiectivele vizitate a fost podul peste Râul Arieș de la Turda. Aici a fost desemnat câștigătorul licitației. Vor fi 60 de zile de proiectare, după care circulația va fi închisă în totalitate pe pod și deviată pe Str. Armatei din oraș. Suprastructura podului va fi refăcută complet și pilele vor fi consolidate.

Vă reamintim că expertiza tehnică realizată anul trecut de către DRDP Cluj arată cât se poate de clar că starea tehnică a podului nu asigură condiţii minime de siguranţă a circulaţiei, astfel că o tragedie e oricând posibilă.

De asemenea, s-a discutat despre conexiunea rapidă dintre Autostrada A3 Câmpia Turzii-Nădășelu, DN1 Turda-Cluj-Napoca și mai departe spre Centura de Est Vâlcele-Apahida.

Reprezentanții DRDP Cluj au explicat motivele pentru care contractul actual de elaborare a studiului de fezabilitate nu are nicio perspectivă, fiind blocat de mai bine de doi ani. Soluția: în 12 iunie s-a lansat licitația studiului de fezabilitate al unui alt drum expres care să lege A3 de DN1 și de Centura Est, degrevând astfel traficul din Turda.

Ultima oprire a fost în zona organizării de șantier de la Săvădisla, unde cu un efort minim s-ar putea amenaja un nod rutier pe Autostrada A3 pentru cei care doresc să ajungă la Băișoara și în stațiunile turistice din apropiere. Din păcate, între acest punct și drumul județean, există doar o șosea de pământ privată care ar trebui modernizată de proprietar.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Vezi și Nodulii tiroidieni și cancerul. Ce trebuie să știi

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare