Două porți de îmbarcare noi pentru zborurile internaționale la Aeroportul din Cluj (VIDEO)

Aeroportul Internațional “Avram Iancu” Cluj a inaugurat două porți de îmbarcare noi pentru zboruri internaționale. Noile porți sunt situate la etajul I al Terminalului Plecări Internaționale.

Directorul Aeroportului Internațional “Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat că noul spațiu va deservi și zborurile spre zona Schengen, după aderarea României.

“Am inaugurat noua zonă de așteptare, ceea ce înseamnă dublarea spațiilor pentru plecări externe. La parter avem 1000 de mp, la etaj este vorba de două porți de îmbarcare pe o suprafață tot de 1000 de mp. Avem capacitate suficientă pentru următorii ani. Având în vedere cele două porți, capacitatea crește cu 75%, cel puțin 900.000 de pasageri în plus. Vor fi condiții civilizate. Vara aceasta a fost puțin înghesuială, dar acum avem toate condițiile necesare”, a declarat directorul Aeroportului, David Ciceo.

Pentru anul viitor, Aeroportul Internațional își propune să continue investițiile.

”Ne apropiem de 3 milioane de pasageri și în anul 2018 avem un profit semnificativ. Planul pentru anul viitor este să începem o cale de rulare nouă, să continuăm cu planurile de dezvoltare pentru a ajunge la 7 milioane de pasageri. Avem nevoie de un nou terminal. Sperăm să continue devierea râului Someș astfel încât să extidem pista la 3400 de m. Legătura cu gara rămâne o prioritate și sperăm să demarăm și acest proiect”, potrivit lui Ciceo.

Aeroportul clujean este pregătit pentru momentul intrării României în spațiul Schengen.

”Aeroportul este pregătit pentru momentul intrării României în spațiul Schengen. Îndeplinim toate condițiile. Am fost auditați de Comisia Europeană. Sperăm să se întâmple acest lucru cât mai repede. Va fi un mare avantaj și pentru  pasageri și pentru noi ca aeroport. În cazul în care vom intra în Schengen, toate zborurile interne vor fi în acest spațiu. Vor fi beneficii și pentru transportul de marfă. Intrarea în Schengen va fi benefică nu doar pentru pasagei și aeroport ci pentru întreaga economie”, a specificat David Ciceo.

Aeroportul Internațional “Avram Iancu” Cluj are, în total, șase porți de îmbarcare la Plecări Internaționale, și va avea, în acest an, aproape 3 milioane de pasageri.

Latest articles

Related articles