”Dorel” i-a lăsat pe câțiva clujeni fără locuri de parcare

Locuitorii de pe Aleea Rășinari din cartierul Gheorgheni au rămas fără locuri de parcare în urma lucrărilor de asfaltare a aleii. Locurile de parcare din cartiere sunt și așa insuficiente, nu este necesar eliminarea celor existente

Locurile de parcare, eliminate din greșeala celor care au realizat asfaltarea

Clujenii nemulțumiți au sesizat Direcția de parcări de unde au aflat cu surprindere că modernizarea aleii nu implica eliminarea locurilor de parcare, însă cei care au efectuat lucrarea au executat bordurile astfel încât spațiul nu mai este corespunzător pentru a amenaja parcări

”Acum câteva luni posesorii de abonamente de parcare de pe Aleea Rășinari 5-7 au primit o notificare de la Serviciul Parcări cum că parcările de pe această alee vor fi desființate deoarece în urma asfaltarii care a avut loc în vara anului 2016, spațiul nu mai permite amenajarea acestora. Directorul serviciului de parcări argumentează că spațiul nu mai corespunde din cauza noilor borduri. Cei care au realizat asfaltarea nu au ținut cont de parcare, au fost montate si ca s-a aflat despre aceste lucrări de amenajare doar după ce s-au încheiat si  acum nu se mai poate face nimic”, potrivit unui clujean.

” 10 parcări au fost desfiinţate pe Aleea Răşinari între nr. 5-7, de la 1 ianuarie 2017. Explicaţiile scrise ale serviciului parcări sunt: “că urmare a lucrărilor de reabilitare a aleii în 2016 spaţiul nu mai este corespunzător pentru amplasarea parcărilor”. Explicaţia prin viu grai în 3 ianuarie 2017 a directorului serviciului parcări este: “nu ne jucăm – Serviciul Poliţiei Rutiere nu ne permite să reamplasăm locurile de parcare, deoarece lăţimea aleii Răşinari între numerele 5-7 nu este corespunzătoare “, menționează un alt păgubit.

Locuitorii parchează în continuare acolo, doar că ilegal

Având în vedere lipsa locurilor de parcare din cartiere, locuitorii de pe Aleea Rășinari continuă să parcheze în aceleași locuri unde o fac de 30 de ani, doar că acum, parchează în mod ilegal și riscă să fie amendați.

” Doresc să menţionez că în acest moment “parcările” sunt folosite fără probleme la fel că şi înainte. Mi se pare ridicolă această situaţie în care sunt puşi locatarii din această zonă deoarece nimeni nu doreşte să-şi asume răspunderea. Din păcate este un exemplu de management prost în care s-au cheltuit nişte bani iar cei afectaţi (plătitorii de taxe din această zonă) sunt obligaţi să intervină că să rezolve probleme de proastă comunicare între anumite entităţi ale Primăriei. Că şi fapt divers, Aleea Răşinari 5-7 are două alei gemene(Aleea Padis 7-9 şi Aleea Azuga 7-9), alei care dispun de parcări exact la fel cum erau cele de pe Răşinari. Deoarece aceste alei sunt identice, orice argument de spaţiu pro sau contra parcări poate fi folosit pentru oricare dintre aceastea. Având acest precedent creat pe Aleea Răşinari putem deduce logic că la o viitoare “modernizare” a aleilor Padis sau Azuga (din neglijenţă sau nu) s-ar putea întâmplă acelaşi lucru: desfiinţarea parcărilor deoarece şi aşa sunt prea multe „ semnalizează un al locatar.

” Precizări din teren (între Răşinari 5 şi 7): lăţimea şi lungimea aleii au rămas exact aceleaşi că în ultimii peste 30 de ani, aleea este asfaltată şi are borduri noi, 10-15 maşini au parcat şi parchează fără probleme pe alee. De peste 30 de ani se parchează fără probleme – cu contracte, apoi cu abonamente de parcare, pe Aleea Răşinari între numerele 5 şi 7 dar brusc serviciul parcări hotărăşte că nu mai este legal să se parcheze pe acest spaţiu. Solicităm relocarea spaţiilor pentru parcare pe aleea Răşinari, între numerele 5-7”, a ținut să precizeze un alt cetățean.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii