Directorul DGASPC Cluj, sancționat disciplinar cu diminuarea drepturilor salariale cu 20% pe o perioadă de 3 luni

Consiliul Județean Cluj, întrunit în ședință extraordinară, a adoptat vineri, 3 februarie 2017, proiectul de hotărâre privind sancționarea disciplinară a directorului general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, domnul Claudiu Daniel Tămaș.

”Consiliul județean Cluj a aprobat azi sancționarea directorului DGASPC Cluj, Claudiu Tămaș, pentru abateri repetate. Comisia de disciplină a constata că dintre cele peste 70 de fapte, 50 sunt penale, adică mult mai grave decât cele disciplinare. Acest lucru este extrem de grav, deoarece abaterile disciplinare sunt puține în raport cu toate faptele comise. Pentru faptele de natură penală comisia de disciplină nu s-a putut pronunța ci a transmis plângeri penale. Cu alte cuvinte este extrem de grav că timp de trei ani aceste lucruri nu au fost stopate. Astăzi este un prim pas. Urmează ca pe măsură ce procedurile se vor înfăptui să venim în fața plenului”, a declarat președintele Consiliului județean, Alin Tișe.

Decizia forului administrativ județean vine ca urmare a cercetării administrative întreprinse în acest sens de o comisie de disciplină constituită, potrivit legii, în cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judetean Cluj, comisie care a propus sancţionarea disciplinară a domnului director Claudiu Daniel Tămaș cu sancţiunea prevăzută de art. 77 alin. 3 lit. b) din Legea nr. 188/1999, respectiv diminuarea drepturilor salariale cu 20% pe o perioadă de 3 luni.

Sancțiunea vine ca urmare a unei serii de abateri disciplinare constatate în exercitarea funcției de director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, respectiv cea de neglijență repetată în rezolvarea lucrărilor și încălcarea prevederilor legale referitoare la îndatoriri, conform constatărilor expuse în Raportul Comisiei de disciplină.

Întrucât pe parcursul efectuării cercetării disciplinare a domnului director al Claudiu Daniel Tămaș s-au constatat indicii că poate fi angajată răspunderea contravențională, comisia de disciplină a sesizat Inspectoratul Județean în Construcții Cluj (adresa nr. 60/17.01.2016, urmând ca acesta să dispună măsurile care se impun.

Totodată,  întrucât s-au constatat indicii că faptele constatate pe parcursul cercetării pot angaja răspunderea penală, Comisia de disciplină a sesizat atât Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca (Sesizarea nr. 61/17.01.2016 și adresa nr. 2001/26.01.2017).

Printre faptele sesizate de Comisia de disciplină amintim:

Utilizarea fondurilor alocate de Județul Cluj pentru hrana persoanelor asistate în vederea asigurării hranei angajaților proprii ai DGASPC și angajaților unor societăți cu care instituția avea relații contractuale;

Utilizarea imobilului situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Padin nr. 20, județul Cluj, contrar prevederilor legale și în alt scop decât cel pentru care a fost primit în administrare;

Angajarea unor persoane în cadrul Direcției fără ca acestea să promoveze concursurl de angajare.

Realizarea unor lucrări de reabilitare a clădirii unde funcționează sediul central al instituției contrar prevederilor legale.

Directorul Claudiu Tămaș neagă aceste acuzațiiși afirmă ca își va dovedi nevinovăția în instanță.

”În ultimele șapte luni, din multitudinea de fapte pe care președintele CJ Cluj le-a făcut publice prin comunicate de presă, sunt extrem de mulțumit că au rămas doar trei. Fapte care din punctul meu de vedere care sunt foarte ușor de probat în instanță, este dreptul meu să mă apăr în instanța de judecată. În același timp, voi sta la dispoziția Parchetului pentru orice fel de date legat de acuzațiile care mi se aduc. După 18 ani de muncă și 15 ani în funcție de conducere în această instituție mă văd sancționat într-o grabă extrem de suspectă. Încă o dată se adeverește că politicul va învinge întotdeauna legea”, a declarat Claudiu Tămaș

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii