D.G.A.S.P.C. Cluj

Directorii entităților subordonate CJ Cluj, ”pedepsiți” de Alin Tișe

O nouă ședință de Consiliu județean, o nouă ocazie pentru președintele Alin Tișe să își exprime nemulțumirea la adresa directorilor regiilor și companiilor subordonate Consiliului județean.

Directorii absenți de la ședință nu au primit bani

La ședința de săptămâna trecută consilierii județeni au votat bugetul de venituri și cheltuieli aferent fiecărei instituție subordonată consiliului județean. Vizibil nemulțumit de absența unor directori, proiectele ce vizau bugetul respectivelor instituții au fost amânate pentru o dată ulterioară. Practic, în această situație s-au aflat Compania de Apă-Someș și Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj. Ceilalți directori, au reținut mesajul transmis de Tișe la precedenta ședință și și-au făcut apariția pentru a-și susține proiectele.

” Trebuie sa avem grijă pe cine numim în CA pentru că sunt o extensie a executivului și aprobă tot ce vor directorii. Noi facem investiții uriașe pe aceste instituții subordonate, si cu toate acestea ar trebui ca o parte a cheltuielilor să fie acoperite din activitatea acestor instituții. Eu nu înțeleg această funcționare în care directorul centrează și analizează, CA analizează și centrează înapoi directorului. În final directorul conduce și CA care decide ce vrea acesta și ni se servesc lucruri pe care noi trebuie să le votăm. Trebuie să decidem ce fel de raport dorim să avem cu aceste entități. În opinia mea așa cum este astăzi nu mai putem să continuăm. Nu putem amesteca deliberativul cu executivul, Consiliul de Administrație cu partea executivă, administratorii să fie în același timp și manageri și directori și președinți și toate funcțiile de pe lume. Trebuie să stabilim reguli care să le aplicăm tuturor. Trebuie să așezăm aceste lucruri în făgașul lor normal. Nu cred că cineva este de neînlocuit, chiar dacă unii directori au senzația că sunt nemuritori. Pe principiul consilierii județeni și președintele vin și pleacă dar noi suntem de neînlocuit”, a declarat Alin Tișe.

Unii directori refuză să dea explicații

O altă nemulțumire a președintelui Alin Tișe vine și din faptul că unii directori refuză să dea explicații pentru activitatea care o desfășoară, iar în unele cazuri auditorii trimiși de CJ nu sunt lăsați să își facă treaba.

 ”Unii directori coordonează întreaga activitate fără să dea socoteală la cineva. Avem situații în care nu putem face audit la entitățile din subordine deoarece nu sunt lăsați să intre auditorii noștri. De asemenea primim informații incomplete, deoarece chiar dacă forul județean a aprobat bugetul, tot ei sunt șefi și nu ar mai trebui să avem treabă cu ei. Dar vin să le aprobăm bani pentru salarii. Sunt de acord cu cei care spun că nu ar trebui să stea în funcții mai mult de două mandate. E foarte greu pentru consilierii care au relații personale cu anumite persoane din conducerea unei entități să spui stop joc. Dar trebuie să luăm o decizie. Dacă suntem în stare să o luăm bine, dacă nu lucrurile se vor perpetua în această formulă”, potrivit lui Alin Tișe.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii