Acasă Administrativ Din Mănăștur în Centru, nouă pistă de biciclete. Emil Boc tratează problema...

Din Mănăștur în Centru, nouă pistă de biciclete. Emil Boc tratează problema cu USAMV

Se va realiza o pistă de biciclete Mănăştur – Centru. În 2021 încep lucrările la malurile Someşului, care prevăd culoare pietonale şi pentru biciclete dintr-un capăt în altul al oraşului. Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat că este în discuţii cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV).

„Se fac. Acum, cu malul pietonal al malurilor Someşului, tocmai asta îşi doreşte a fi. Dintr-o în parte în alta a oraşului. Lucrăm şi la un alt culoar, din Mănăştur în centru, suntem într-o discuţie cu USAMV. Acesta este viitorul Clujului, dimensiunea verde şi nepoluantă”, a declarat Emil Boc, la un post de radio local.

Mai mult, anul trecut, Adrian Dohotaru, cerea alocarea de bani din bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru construirea de piste de biciclete, care să lege tocmai cartierul Mănăștur de zona centrală.

”Vrem piste de biciclete între Mănăștur, cel mai populat cartier al Clujului, și centru ca să diminuăm poluarea și stresul din traficul auto. După succesul SOS de a deschide cel mai mare spațiu public din cartierul Zorilor, Parcul Iuliu Prodan, campania noastră a mai obținut un mic rezultat pozitiv. După cereri repetate către Primărie și USAMV, s-a deschis o poartă spre strada Hasdeu, s-a asfaltat trotuarul plin de noroi în zilele ploioase, acum tranzitat des în special de studenți, s-a făcut pentru siguranță o trecere de pietoni”, a spus Dohotaru, care în altă poastare scria: „Zona Câmpului, că nu i se poate spune cartier, este fără creșe, grădinițe, școli, fără spații publice verzi ori centre comunitare, fără trotuare ori piste de biciclete. Putem remedia parțial răul facut printr-o mobilitate mai sănătoasă la traficul auto. Dar pentru asta trebuie să înverzim și să accesibilizăm cimitirul Mănăștur, dar și să permitem accesul prin campusul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV), cu ieșire spre strada Hasdeu, cu o pistă de biciclete și un coridor pietonal, care ajunge până în centru, pe Clinicilor, via campus Hasdeu. Trebuie studiat și în ce măsură se poate folosi ca spațiu verde, culoar pietonal și ciclist Pârâul Popii care ajunge până la Platinia”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version