Despăgubiri de 7000 de euro după ce un copac a distrus o mașină

Primăria Cluj-Napoca este nevoită să-i plătească unei clujence suma de 5000 de euro cu titlul de despăgubiri civile pentru avarierea autoturismului personal. De asemenea, Primăria Cluj-Napoca trebuie să plătească 300 de lei pe lună, reprezentând contravaloarea lipsei de folosință a autoturismului de la data incidentului până la achitarea efectivă, respectiv 6500 de euro.

Mașina a fost avariată de un copac

În iunie 2015 autoturismul femeii care a acționat Primăria în judecată, parcat regulamentar pe strada Valeriu Bologa din Cluj-Napoca, a fost avariat de prăbușirea unui copac aflat pe domeniul public. Astfel, aceasta consideră că Primăria Cluj-Napoca nu și-a îndeplinit obligația de întreținere a copacilor aflați pe domeniul public.

Instanța de judecată a considerat că municipalitatea, în calitate de paznic al copacului aflat pe domeniu său, nu a luat toate măsurile legale pentru a evita producerea evenimentului, respectiv nu a verificat și nu a supravegheat în mod corespunzător starea copacului.

Școala în curtea căruia era copacul a solicitat Primăriei tăierea acestuia

Copacul aflat în curtea Liceului Tehnologic Alexandru Borza a căzut peste trei autoturisme parcare legal. Poliția locală și Pompierii prezenți la fața locului au fost nevoiți să taie în bucăți copacul pentru a elibera autoturismele avariate.  Administratorul școlii din curtea căruia a căzut copacul a prezentat adrese prin care a solicitat Primăriei să se deplaseze la fața locului pentru a tăia copacul respectiv, întrucât prezenta pericol public de prăbușire. Ca urmare a acestor adrese, reprezentanții Primăriei s-au deplasat la fața locului de mai multe ori, însă au refuzat să taie copacul pe motiv că erau parcate mașini în parcarea amenajată.

Despăgubiri de 10.000 de lei și pentru un biciclist

Totodată, Primăria Cluj-Napoca trebuie să îi plătească unui biciclist suma de 10.000 de lei, reprezentând despăgubiri morale. Clujeanul a intrat cu bicicleta într-o groapă de pe strada Frunzișului, nesemnalizată, suferind traumatisme ce au necesitat 12-14 zile de îngrijiri medicale. Biciclistul a solicitat 30.000 de lei, dintre care 5.000 de lei daune materiale și 25.000 de lei daune morale, dar instanța i-a aprobat doar suma de 10.000 lei.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii