Deschiderea parkingului Negoiu, amânată până anul viitor

Mult așteptatul și întârziatul parking Negoiu a fost în sfârșit finalizat. Cetățenii din Mănăștur mai au însă de așteptat până se vor putea bucura de noile locuri de parcare. Potrivit city-managerului Gheorghe Șurubaru au fost constatate neconformități care trebuie rezolvate. Acest lucru va amâna deschiderea parkingului până anul viitor. Șurubaru crede că în ianuarie vor putea fi alocate primele abonamente.

”Luni s-a constituit comisia de recepție, ne-am întâlnit la parking cu reprezentnații ISCTR și ISU a început recepția acestui parking. Este un obiectiv major. Încep să apară undele neconformități care se vor remedia. ISU a constatat unele neconformități, așteptăm să primim o listă, așteptăm să primim eventuale probleme și de la ISCTR, dar toate sunt rezolvabile. După centralizarea tuturor acestor neconformități vom da termene de remediere astfel încât să putem da în administrare serviciului de parcări. Este un obiectiv mare, apar unele probleme, dar niciuna nu este de maximă importanță astfel încât să nu poată fi dat în administrare. Sper ca până la sfârșitul anului să remediem ceea ce este de remediat, astfel încât în ianuarie să îl putem da clujenilor. Siguranța este pe primul plan și ISU se uită mult mai atent și trebuie să remediem neconformitățile sesizate”, a declarat Șurubaru.

Prioritate pentru abonamente în noul parking vor avea clujenii a căror garaje au fost demolate pentru construirea parkingului și locuitorii din zonă care au depus cerere pentru un loc de parcare. În măsura în care va fi posibil vor fi amenajate 10-20 de locuri și pentru vizitatori.

”Se vor aloca abonamente pentru cei care au avut garaje și au fost demolate, pentru cei care au depus cereri și sunt pe lista și sunt pe lista de proprietăți. Se studiază dacă vom putea aloca locuri pentru vizitatori la parterul clădirii. Parkingul are 372 de locuri, după alocarea abonamentelor celor care au prioritate și rezultă că vom putem aloca 10-20 de locuri de parcare pentru vizitatori”, a declarat Șururbaru.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare