Sunteti aici:AdministrativDeputatul USR Adrian Octavian Dohotaru cere interzicerea bărcilor cu motor pe lacul Tarnița (VIDEO)

Deputatul USR Adrian Octavian Dohotaru cere interzicerea bărcilor cu motor pe lacul Tarnița (VIDEO)

Publicat in data

Deputatul USR Adrian Octavian Dohotaru cere demolarea construcțiilor ilegale și interzicerea ambarcațiunilor cu motor pe lacul Tarnița. “Nesimțiților, distrugeți Tarnița! E plin de pontoane cu motor, skyjeturi și bărci, mai nou și hidroavioane, care poluează lacul Tarnița, apa de unde bem!”, scrie parlamentarul pe pagina lui de facebook.

Activist ecologist declarat, Adrian Octavian Dohotaru atrage atenția asupra faptului că apa lacului din care beau clujenii este plină de dejecții și de poluanți generați de ambarcațiuni, „ca nicăieri în lume”.

Redăm mai jos, integral, mesajul scris de deputatul USR Adrian Octavian Dohotaru:

„Toate construcțiile ilegale trebuie demolate, iar ambarcațiunile motorizate pe lacul Tarnița interzise!

Câteva comentarii surpinse de Ionel Lespuc: „Beți apă de la robinet? Știți ce beți? Apa din care beau apă clujenii vine din lacul Tarnița, după o investiție prin programul ISPA derulată de Compania de apă Someș. Numai că Tarnița este – ca nicăieri în lume! – un lac navigabil. Și în care unii își aruncă dejecțiile.

“Nesimțiților, distrugeți Tarnița! E plin de pontoane cu motor, skyjeturi și bărci, mai nou și hidroavioane, care poluează lacul Tarnița, apa de unde bem. Gardurile ilegale blochează accesul la apă. Fac o sesizare privind amendarea tuturor nesimțiților care au pus gard la apă, fără autorizație, la sub 15 metri de apă, ceea ce legea interzice. Fac o lege care interzice ambarcațiunile motorizate în lacul Tarnița. Am fost și azi, ne-am întors mai repede din cauza zgomotului și ceea ce părea a fi mizerie în lac. Sper să am susținerea tuturor parlamentarilor clujeni ca să redăm Tarnița clujenilor, nu ghiolbanilor care împuțesc lacul”, a scris duminică pe Facebook deputatul și activistul ecologist Adrian Dohotaru.

Deputatului i-a răspuns un proprietar de teren de pe malul Tarniței, care are contul de Facebook pe numele Abdul Rahim (foto). “Am pus gard cu autorizație de construcție pe terenul MEU pentru ăștia ca tine care vin ocazional pe Tarnița și lasă tot felul de gunoaie pe marginea lacului și în lac. Și tu, și oricine pot sa pună gard pe proprietatea lui. Ar fi culmea să calci pe proprietatea mea, mă insectă ce ești! Scările acelea sunt făcute de mine pe terenul meu și o fost accesul permis până acum vreo lună! Dar cum sunteți nesimțiți și ați lăsat gunoaie pe plajă, amenajată de mine, am închis accesul. Repet, PE TERENUL MEU!!!!”.

Partenera individului pretinde că este membru PNL și nu se lasă mai prejos: “Dar tu de ce ai gard la curte și nu pot trece și eu la tine pe gazon sa fac un grătar? Probabil pentru că nu ai o proprietate, pentru că ești un pierde-vară și trăiești dolce far niente!”, scrie Rocsana Contraș, care, culmea!, a lucrat la un moment dat chiar la Compania de apă Someș.

În discuție a intrat și arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță, care a arătat cine are dreptate: “Legea apelor (nr. 107/1996, actualizată) spune la Art. 3 alin. (3^1): Pentru lacurile de acumulare permanente a căror execuţie a fost finanţată din fonduri alocate de la bugetul de stat, suprafeţele din lac aflate sub cota coronamentului barajului fac parte din domeniul public al statului şi se includ în categoria terenurilor acoperite de apă, asimilându-se cu noţiunea de albie minoră. Cota coronamentului lacului Tarnița este 525 metri, cote absolute, ceea ce înseamnă că sub această cota nu pot fi, legal, proprietăți private”.

Autoritățile statului, cum ar fi Garda de mediu, sunt slabe și incapabile să instaureze legea. Nu este pentru prima dată. Și asta pentru că în zonă au terenuri nu doar indivizi cu trei clase, ci și oameni de afaceri cu influență în zona politică.”

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

https://www.facebook.com/adi.dohotaru/videos/pcb.2363973033844361/2363972967177701/?type=3&theater

 

INTRA IN DISCUTIE

Ultimele articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...

Nelson Mondialu și oda pentru Emil Boc (video)

Pe 50.000 de vizualizări are până acum oda, Emblema Romaniei, lui Nelson Mondialu, care...

Alte articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...