Deputatul PC Mircea Irimie a fost atacat de doi ziariști pentru că nu le-a oferit bani

irimie

Ziariștii Ionel Ignat de la turdainfo.ro  și Ovidiu Bucur de la ziar15minute.net sunt acuzați de către deputatul conservator Mircea Irimie că nu respectă deontologia jurnalistică și practică atacul la persoană fără baze temeinice.

Deputatul turdean susține că ziaristul Ovidiu Bucur i-a cerut în campania pentru parlamentare suma de 8000 de lei pentru servicii publicitare și o bună colaborare cu publicația ziar15minute.net.

Mi-a cerut 8000 de lei ca să mă ajute în campanie. O sumă colosală, având în vedere că nu am cheltuit această sumă cu toate ziarele și televiziunile la un loc. Normal că l-am refuzat. După ce am ajuns deputat, în decembrie 2012, acesta a venit din nou la mine înainte de sărbătorile pascale din 2013 și m-a abordat  cu aceleași pretenții și bune colaborări cu ziarul la care lucrează. L-am refuzat. A început să o dea la întoarsă, să utiăm trecutul și că mă poate ajuta.” afirmă Mircea Irimie

Ambii ziariști sunt cu probleme, neavând credibilitate în zona Turda și Câmpia Turzii. Jurnalistul Gelu Florea de la Turdanews.net, care conduce ziarul local cu cea mai mare audiență pe cele două municipii a demonstrat prin investigațiile sale, servilismul politic a  unor ziariști locali.

În presă există șantaj! Anumiți ziariști cer bani pentru a nu publica articole compromițătoare de politicieni sau oameni de afaceri. Unii procedează mai elegant și știu să pună problema încât să obțină banii fără a apela la constrângeri morale decât în ultimă instanță!

Iată și dreptul la replică trimis de deputatul Mircea Irimie:

“Mă doare să văd cum sunt jignit, să văd cum munca mea este întinată şi să văd cum la adăpostul libertăţii presei, unii jurnalişti practică şantajul încercând să te constrangă să îi plăteşti pentru a te elogia. 

Mă adresez domnului Ionel Ignat si domnului Ovidiu Bucur. Doi pseudo-jurnalişti fără competenţe şi fără talent dar mai ales fără caracter şi verticalitate.
Domnilor jurnalişti, comportamentul dumneavoastră, slugarnic faţă de unii şi agresiv faţă de alţii, denotă limpede faptul că nu aveţi nimic în comun cu deontologia profesională şi că nu respectaţi codul bunelor practici jurnalistice.

În ceea ce mă priveşte, mă atacaţi jignindu-mă şi minimizându-mi activitatea parlamentară pentru că nu va ofer nici o recompensă financiară şi nu vă fac nici un fel de serviciu.
Stimaţi domni, vă amintesc că nu deţin controlul niciunei instituţii, companii sau societăţi de stat în care să vă introduc în contract, iar din casa mea în mod sigur nu voi scoate bani să vă cumpar amabilitatea. Aşa că dumneavoastră continuaţi în aceeaşi manieră pentru că nu îmi faceţi decât un serviciu, contribuind la notorietatea mea. Cei care mă cunosc şi cei care vă cunosc, vor şti să pună în balanţă caracterele şi vor face diferenţa.
Care este diferenţa dintre Mircea Irimie, Ionel Ignat şi Ovidiu Bucur?
Eu sunt născut într-o familie modestă, cu doi părinţi simpli (Dumnezeu să-i odihnească), care m-au educat în spiritul celor cei 7 ani de acasă, m-au învăţat ce este respectul, munca şi credinţa în Dumnezeu. Şi le sunt recunoscător toată viaţa pentru că la randul meu, aceleaşi valori le-am insuflat copiilor mei.

În şcoala generală şi în liceu am practicat sport de performanţă urcând de nenumarate ori pe podium atât în ţară cât şi în străinatate, intrând ani la rând în lotul naţional şi făcând armata la Clubul Sportiv Steaua. După terminarea stagiului militar, am practicat Artele Marţiale urmând cursul de instructori şi culminând cu obţinerea centurii negre 1DAN şi a carnetului de instructor sportiv. În ianuarie 1990 imediat după revoluţie, când zăpada şi gheaţa erau încă pline de sângele eroilor, am plecat la Braşov pentru a fonda Liga de Karate Shotokan-Fudokan alături de Sensei Adrian Popescu Sacele, iar de acolo la Bucureşti unde am fondat Federaţia Română de Arte Marţiale, fiind în ambele membru fondator şi cu drept de vot.
La întoarcerea acasă, am fondat clubul de Karate “SAMURAI “, unde am pregătit nenumăraţi tineri care au obţinut rezultate deosebite. Clubul Samurai există şi astăzi, fiind condus de unul dintre cei mai valoroşi Karateca ai României şi care a înscris în palmares alături de elevii săi, sute de titluri în ţară şi străinatate.

În decembrie 1989 având 22 de ani, am luptat în Revoluţia Română, fiind în stare să îmi dau viaţa pentru ţară şi pentru o viaţă mai bună. Libertatea presei de astăzi se datorează acelor zile de luptă şi jertfă naţională dar din păcate dumneavoastră întinaţi această valoare.
În 1992 am înfiinţat societatea comercială Roland-Impex, pornind de la doi angajaţi şi ajungând până la vânzarea acţiunilor societăţii in ianuarie 2010, la 284 de angajaţi. În această perioadă, societatea a acordat peste 30.000 de salarii, a plătit peste 500 de miliarde de lei vechi impozite la stat şi peste 1.000 de miliarde de lei, gaz, curent, apă, canal, combustibil, telefonie, piese de schimb, autorizaţii, licenţe, etc. Am format sute de brutari, cofetari, patiseri, bucătari, ospătari şi barmani, vânzători comerciali, etc. Peste 100 de salariaţi au absolvit studii superioare, unii ajungând datorită pregătirii profesionale dobândite în firmă, în companii multinaţionale. Am renovat numeroase spaţii, dându-le o alta imagine şi valoare (supermarketurile Micro 1 si Materna, restaurantul Milenium, etc) şi am pus bazele celei mai mari fabrici de panificaţie construită în Romania dupa 1989 (6.800 de metri pătraţi construiţi ).
Din 2008 până în 2012, am fost viceprimarul Municipiului Turda, perioada cea mai deosebită din viaţa mea şi pentru care voi fi mereu mândru. Sunt mândru pentru că muncind alături de domnul Primar Tudor Ştefanie şi alături de un consiliu local extraordinar, am facut parte din cea mai grozavă echipă care a stat vreodata în slujba oraşului. Iar rezultatele au fost pe măsură: peste 120 de milioane de euro Fonduri Europene şi Guvernamentale şi cea mai puternică modernizare şi transformare a Turzii, dezvoltandu-se în acea perioadă proiecte în toate domeniile, infrastructură de apă, canal şi epurare, infrastructură stradală, proiecte la nivel social, cutural, artistic dar mai ales turistic. Iar colegii mei din Primăria Turda sunt martori că am muncit cu devotament şi dăruire, făcând nenumarate drumuri la ministere şi instituţii la Bucureşti, mergând zilnic la toate şantierele şi fiind mereu deschis şi disponibil la orice solicitare.
Din decembrie 2012 sunt deputat în colegiul 8 şi deputat de Turda. Am obţinut acest mandat prin redistribuire. O lege pe care dumneavoastră o declaraţi bizară dar care funcţionează în toată lumea, asigurând echilibrul politic în Parlament (dacă această lege nu ar fi funcţionat, în urma valului de simpatie USL, în Parlament ar fi existat o majoritate asemănătoare Marii Adunări Naţionale, lipsită de opoziţie) . Mă atacaţi mereu pentru această lege, deşi din cei 14 parlamentari de Cluj doar 3 au adunat peste 50% voturi iar la nivel naţional doar 56%, restul parlamentarilor intrând prin redistribuire. Dar voi aveţi o misiune împotriva lui Irimie şi vă străduiţi să vă caştigaţi pâinea în mod “cinstit”.

În 17 ianuarie am intrat în Partidul Conservator. Aţi spus şi dumneavoastră şi alţii, tradare! Poate a fost într-o anumită măsură şi acest lucru, iar dacă am supărat pe cineva mi-am cerut iertare. Dar nu am vrut să trădez valorile în care cred şi oamenii pe care îi reprezint. Întotdeauna, atunci când cineva pleacă, unii spun că este trădare iar cei cărora li te alături, spun că este un mare caştig pentru ei. Dar cuvantul trădare îl voi defini domnului Ionel Ignat la sfârşitul comunicatului meu. 

Atunci când eu am plecat din PDL, am regretat acei colegi minunaţi cărora le mulţumesc pentru prietenia şi susţinerea pe care mi-au oferit-o şi pe care îi asigur ca voi rămâne mereu acelaşi prieten pe care l-au cunoscut, indiferent din ce partid vom face parte oricare dintre noi vreodată. Unora le spuneam că nu mai pot rămâne într-un partid care a umblat la pensiile celor bătrâni şi la salarii, prime, sporuri şi ore suplimentare. La spuneam că eu sunt pentru oameni şi nu împotriva lor. La câteva luni după plecarea mea din PDL, Preşedintele Traian Basescu, liderul emblematic al PDL, a plecat făcând cu mâna şi spunând PA PDL! A ştiut la rândul dumnealui că oamenii nu vor uita niciodată acele timpuri grele şi vor acuza mereu partidul pentru tăierile de drepturi. Au continuat alţi parlamentari PDL să plece la alte partide iar de curand 15 parlamentari PDL în frunte cu Elena Udrea au plecat înscriindu-se în formaţiunea salvatoare PMP. Şi vor urma alţii, aşa cum spuneam eu că se va întâmpla după plecarea mea. Deşi mulţi se plângeau, eu am avut primul curajul de a ieşi dintr-o structură politică instabila iar acum acest fapt se povesteste în Parlament. În acest moment în ţară, mulţi primari işi declară colaborarea cu PMP mai pe faţă sau mai tacit dar nu pleacă acum pentru a nu-şi pierde mandatul. 
În ceea ce priveşte activitatea mea, îmi prezint public, în mod onest la fiecare sfârşit de sesiune, aşa cum am promis, raportul de activitate. Unii colegi parlamentari ( pe care îi asigur de tot respectul şi toată consideraţia mea şi cărora le recunosc valoarea), au fost prezentaţi ca fiind campionii iniţiativelor legislative cu un numar de 24 de propuneri. Vă invit pe toţi să accesaţi site-ul Camerei Deputaţilor şi să verificaţi iniţiativele legislative.
În anul 2013, dintre cei 14 parlamentari ai judeţului Cluj, Mircea Vicenţiu Irimie a avut cele mai multe iniţiative legislative, în numar de 34. Şi aceasta la primul mandat şi în primul an, fiind urmat de domnul deputat Moldovan Ioan cu 30 de propuneri legislative şi urmând bineînţeles ceilalţi parlamentari care la rândul dumnealor au avut cu toţii o activitate meritorie.
Institutul pentru Politici Publice a realizat o analiză în ceea priveşte activitatea parlamentară în anul 2013. Astfel, în Oglinda Parlamentară s-a făcut un clasament cu primii 14 deputaţi în topul iniţiativelor legislative. Este adevarat că nu m-am clasat în primii 14. Dar din 410 deputaţi, m-am clasat pe locul 19. Şi repet, la primul mandat şi in primul an. Am fost cel care mi-am susţinut proiectele în comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor şi din Senat, iar cu unele am apărut pe televiziunile naţionale, fiind foarte apreciate.
Prezint aceste date pentru ca toţi turdenii să ştie că muncesc devotat şi îi reprezint cu cinste.
Sunt singurul parlamentar care a adus bani în judet. Mai precis 1.913.000 lei ron (nousprezece miliarde o suta treizeci milioane lei vechi) la Spitalul Municipal Turda, bani alocaţi în urma memoriului pe care l-am depus şi înregistrat personal în data de 29 ianuarie 2013 şi pe care l-am primit de la doamna doctor Bica, fostul manager al Spitalului Municipal Turda. Cu ajutorul acestor bani, s-a renovat blocul operator, s-a reabilitat hidroizolaţia de pe acoperişul clădirii principale, în toate saloanele de la etajele II, III si IV au fost amenajate băi dotate cu chiuvetă, WC şi duş, s-a achiziţionat aparatura medicală necesară.
În continuare, în urma necesarului şi a priorităţilor stabilite de domnul Vasile Grumaz, managerul spitalului, am început demersurile pentru obţinerea sumei de 40 miliarde lei vechi.
I-am adus la Turda pe Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, domnul Daniel Constantin, pe doamna Maria Grapini, Ministru al IMM-urilor, Mediului de Afaceri şi Turismului, pe domnul Daniel Botănoiu, Ministru Secretar de Stat în Ministerul Agriculturii, pe domnul Razvan Vulcanescu, Ministrul Secretar de Stat in Ministerul Sănătăţii. Împreuna cu danşii, am vizitat obiectivele turistice ale Turzii, Staţiunea de Cercetari Agricole Turda, Spitalul Municipal şi toată zona cu potenţial balnear (nămolurile sapropelice, ştrandul Durgău şi Roman, lacul Tarzan şi Salina Turda).

La Ziua Mondială a Turismului, eveniment găzduit de doamna Ministru Grapini, am adus la Salina Turda un autocar cu renumiţi jurnalişti din mai multe ţari. Am făcut demersuri pe lânga Ministerul IMM-urilor, Mediului de Afaceri şi Turismului pentru promovarea imaginii Salinei şi a obiectivelor turistice ale Turzii şi astfel Salina Turda a fost introdusă în circuitul salinelor ca cel mai important obiectiv şi introdusă în sistemul Ministerului pentru a fi promovată internaţional. De asemenea Castelul Prinţului Vânător, Dracula, a fost introdus în circuitul castelelor.

Am organizat întâlniri cu fermierii şi primarii din mediul rural, cu Ministrul şi Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii şi cu directorii judeteni ai APIA, APDRP, ANIF, etc.
Am reprezentat România la Bruxelles, la invitatia Comisiei de Mediu, Sănătate Publică şi Alimentaţie Sănătoasă iar prezentarea mea a fost postată pe site-ul Parlamentului European.
Am făcut demersuri repetate pentru instituţii, direcţii turdene şi primării apropiate, la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului, Ministerul Sănătăţii, Ministerul IMM-urilor, Mediului de Afaceri şi Turismului, Ministerul Educaţiei Naţionale, la Institutul Naţional al Patrimoniului, la Direcţia de Schimbări Climatice , la Direcţia de Biodiversitate, etc.
Am făcut demersuri alături de alţi colegi parlamentari la miniştrii Daniel Chiţoiu şi Varujan Vosganian şi astfel Combinatul Metalurgic Câmpia Turzii a primit anul trecut 78 de miliarde lei, rambursare de TVA, bani cu care s-au plătit salariile restante şi plăţile compensatorii şi s-a redeschis secţia Tragatorie Oteluri Speciale.

În calitate de vicepreşedinte naţional al Organizaţiei Diaspora a PC, am efectuat deplasări (pe cont propriu), în Italia, Germania şi Olanda, unde am avut întâlniri şi acţiuni cu românii din aceste tări.

Domnilor Ignat şi Bucur, am prezentat o mică parte din activitatea mea. Am muncit şi voi munci în continuare cu devotament pentru oraşul în care m-am născut, pentru turdeni şi pentru oricine îmi va solicita sprijinul. Pe parcursul vieţii mele am ajutat şi spijinit financiar sute de proiecte şi evenimente sportive, culturale, artistice sau religioase din propriul meu buzunar. Prin comparaţie, ce aţi făcut dumneavoastră pentru cei din jurul dvs? Nu pentru dumneavoastră! În timp ce eu am dat şi am ajutat, dumneavoastră aţi umblat doar la încasat. Cu disperare!
M-aţi atacat murdar pentru poza pe care am postat-o pe facebook alături de domnul primar Tudor Ştefanie. A fost un moment de mândrie alături de omul de la care am învăţat enorm de mult şi alături de care, le recomand celor care astăzi se doresc oameni politici, să stea aproape pentru că au de la cine învăţa. Poate că eu astăzi nu mai sunt prietenul domnului primar dar în mod sigur nu fac parte dintre duşmanii dânsului şi îi voi recunoaşte întotdeauna valoarea. Aţi afirmat că am nevoie de dumnealui. Oricine are nevoie de o astfel de experienţă. Menţionez doar că în acest an nu am solicitat nici domnului primar şi nici instituţiei primariei, niciodată nimic. Dimpotriva, am fost mereu deschis şi disponibil în permanenţă.
În luna ianuarie, împreună cu fiul meu am participat timp de doua săptămâni alături de Î.P.S. Andrei Andreicuţ , Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolit al Clujului, Maramureşului şi Sălajului, la un pelerinaj de suflet pe meleaguri sfinte ( Israel, Iordania şi Egipt ), iar în timp ce eu mă închinam şi mă rugam la locaşurile sfinte, dumneavoastră mă atacaţi mârşav în lipsă. Iar comentariile dumneavoastră urâte la postările mele pe facebook sunt jenante. Intenţia mea a fost aceea de a impărtaşi, de a face cunoscută tuturor aceasta experienţă unică şi impresionantă, îndemnându-i ca la rândul lor sa viziteze locurile sfinte. 
Dar pentru dumneavoastră nu este limită. Şi nici credinţă. Dar eu sunt credincios, iar pe parcursul vieţii am vizitat numeroase mănăstiri şi edificii religioase în Ucraina, Portugalia, Italia, Austria, Germania, Ungaria, Turcia, Franta şi bineînţeles frumoasele mănăstiri din România. Am ajutat financiar din banii familiei, la construcţia de biserici, în diferite etape (altar, iconostas, clopot, etc). 

Domnilor Ignat şi Bucur, cea mai mare realizare a mea este familia mea frumoasă, o soţie minunată şi doi copii cuminţi şi deştepţi, dar mai ales educaţi. Când intru în casă, îi privesc cu bucurie, ne îmbrăţişăm şi ne sărutăm fericiţi, iar atunci când mă întâlnesc cu rudele sau prietenii mei, mă bucur si îi privesc în faţă pentru că am fost întotdeauna respectuos şi săritor. Şi de aceea am toate motivele să fiu mândru de ceea ce am făcut până acum în viaţă şi de statutul meu.

Dar dumneavoastră? Simţiţi la fel? Aveţi motive de mândrie? Aveţi la ce să priviţi în urmă? Am să vă rog să vă faceţi şi dumneavoastră public palmaresul. Poate va fi unul impresionant. 
Doresc să precizez că nu vă port ranchiună. Am să vă respect şi am să vă salut în continuare ca şi cum nimic nu s-ar fi intamplat. Doar că am învăţat ce părţi urâte pot avea unii oameni în dorinţa de a-şi atinge scopul.

Domnule Ignat, vă rog să nu mai folosiţi cuvântul trădare. Am stat mulţi ani în apropierea unui om important şi am fost martorul nenumaratelor situaţii în care v-aţi trădat şi v-aţi denigrat colegii de breaslă. Nimic nu poate nu poate fi mai josnic! Colegi alături de care munceaţi zi de zi. Turnator, tradator, informator? Dar nu sunt eu în măsură să vă condamn.
Dumnezeu îmi cunoaşte sufletul şi buna credinţă. Mi-a dat putere şi tărie pentru a putea trece peste toate încercările vieţii. Nu mă voi lasa intimidat şi doborât de judecaţile subiective şi răutăcioase ale unor interese, fiindcă singurii în măsură să mă judece sunt oamenii acestui oraş, pentru care am luptat şi voi lupta în continuare, asigurându-i de bunele mele intenţii, de buna mea credinţă şi de deschiderea mea pentru colaborare cu toate autorităţile, instituţiile şi oamenii politici, indiferent de culoarea politică, în interesul şi pentru binele cetăţenilor şi al oraşului Turda.”

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii