Deputatul clujean, Ioan Moldovan, exclus din Parlament

Deputatul clujean ALDE, Ioan Moldovan, a fost exclus azi din Parlamentul României. Moldovan și-a pierdut funcția de deputat în urma unei decizii definitive luate de Înalta Curte de Casație și Justiție care l-a declarat incompatibil.

”Decizia de excludere din Parlamentul României a fost una corectă, sentința privind incompatibilitatea nu a fost una corectă, a fost o parodie întregul proces. Am fost condamnat ca ma deținut în același timp funcția de administrator si cea de deputat, chiar dacă eu am demonstrat prin documente că nu a fost adevarat. Acești aproape 3 ani de la începutul procesului am fost într-o stare de disperare, practic te dezumanizează. Alții sunt probati cu dosare si bani, milioane de euro, iar un simplu deputat care si-a declinat activitatea din firma care nu exista fizic, a fost vanduta, este condamnat. De o lună a venit și decizia de la Camera de Comerț, care atestă faptul că firma nu mai există”, a declarat Ioan Moldovan.

În ceea ce privește continuarea în politică, fostul deputat a menționat că depinde foarte mult și de răspunsul pe care îl va primi de la CEDO.

”În ceea ce privește cariera politică este greu de spus ce decizie voi lua. Momentan sunt președinte ALDE pe Câmpia Turzii. Vreau să văd ce se întâmplă sunt prea multe momente de acest gen.Aș fi foarte multumit dacă parlamentul va adopta legea raspunderii magistratilor pentru că astfel se va crea o echitate în planul responsabilitatilor. Decizia mea de a rămâne în politică va fi legata de raspunsul de la  CEDO. Mi-am pregatiti dosarul pentru confruntarea cu justiția europeană. O hotărâre dreapta m-ar remonta psihic. Toți prietenii și colegii sunt dezgustati de acestă decizie. Colegii de partid mă susțin, toți stiu că am fost nevinovat ”, a declarat Moldovan

Agenția Națională de Integritate a constatat, la 12 martie 2014, că Ioan Moldovan a încălcat regimul juridic al incompatibilităților, întrucât, începând cu data de 20 decembrie 2012, deține simultan cu funcția de deputat și calitatea de administrator la SC Elian Restaurant SRL, încălcând prevederile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003.

La data de 23 martie, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul lui Ioan Moldovan împotriva unei decizii a Curții de Apel Cluj, cu consecința menținerii ca legal și temeinic a raportului de evaluare emis de Agenția Națională de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate a acestuia.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii