defibrilatoare

Defibrilatoare în spațiile publice din Cluj-Napoca

Primarul Emil Boc a anunțat că vor fi montate defibrilatoare în spațiile publice din oraș, un proiect ce va ajuta la salvarea de vieți omenești.

”Vom achiziționa defibrilatoare pe care le vom monta în spații publice din oraș. În cazul în care este nevoie, cineva face un infarct, până când ajunge personalul medical să se poată interveni și să fie salvată viața. Primăria va achiziționa aceste defibrilatoare. Avem bani în buget. Acesta este un proiect votat de clujeni în cadrul proiectului de bugetare participativă, după modele existente în marile orașe europene. Este o formă de respect pentru viața cetățenilor. Salut această inițiativă a cetățenilor și o vom implementa, fiind primul oraș din România unde se implementează un astfel de proiect”, a declarat Boc.

Defibrilatoarele vor fi montate în zone cu circulație intensă.

”Am discutat cu colegii de la SMURD și vom stabili împreună locațiile unde vor fi amplasate aceste defibrilatoare. În principiu în zone importante, cu circulație și care să stea la îndemâna cetățenilor. De exemplu zona primăriei de pe Bulevardul Eroilor, zona Sălii Polivalente sau zona Gării”, potrivit primarului.

De asemenea, SMURD Cluj va derula un proiect de informare a cetățenilor privind modalitatea de utilizare a defibrilatoarelor.

”Cei de la SMURD vor face o campanie publică de pregătire și de informare a cetățenilor despre cum se utilizează aceste defibrilatoare. Să știe orice cetățean al Clujului cum poate proceda în asemenea cazuri. Tot în parteneriat cu SMURD se va realiza întreținerea corespunzătoare a acestora și dotarea cu tot ce este necesar”, a completat Emil Boc.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare