În decembrie se va circula pe autostradă de la Turda la Aiud

Directorul General CNAIR S.A, Ștefan Ioniță, împreună cu Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc au efectuaat o vizită pe autostrada Sebeș-Turda.

Ministrul, nemulțumit de ritmul lucrărilor

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a declarat că vor exista penalizări pentru antreprenorii care nu respectă termenele de execuție.

‘Vreau să văd constructori serioși care lucrează să-și respecte termenele, care nu trag de timp căutând chichițe juridice prin care să solicite bani în plus. Iar celor de la CNAIR le cer să rezolve problemele de avize și autorizații și să nu mai aștepte să se rezolve de la sine. Vor exista penalizări pentru cine nu-și face treaba, atât pentru antreprenori, cât și pentru beneficiar. Vreau să văd deopotrivă din partea ambelor părți colaborare și eficiență. Vreau să văd termene respectate.’, a declarat Ministrul, Răzvan Cuc.

Pe lotul I al Autostrăzii, progresul este de 1%

Cele mai mari probleme de înregistrează pe lotul I, acolo unde nu au fost făcute progrese vizibile, motiv pentru care compania care execută lucrările a fost invitată la discuții la sediul Ministerului.

„Am fost în inspecţie pe lotul 1, 2 şi 3. Am fost profund nemulţumit de ce am găsit pe lotul 1. Mâine aştept antreprenorul de pe lotul 1 la o întâlnire cu compania (n.r., CNAIR) la sediul Ministerului să ne spună exact ce planuri are, întrucât are o mobilizare destul de dezamăgitoare şi progresul fizic este destul de lent. Să ne spună dacă vrea să mai lucreze pentru companie şi pentru România în general că în ritmul ăsta nu voi mai tolera niciodată să avem astfel de întârzieri nejustificate din varii motive invocate de antreprenori. ”M-am uitat şi la vizitele foştilor miniştri în şantier şi când am văzut că progresul fizic a crescut cu 1%, este foarte puţin, în condiţiile în care ei vin cu tot felul de scuze: trebuie să mai luăm un acord, un aviz, lucrurile acestea trebuiau făcute dinainte.”, a declarat ministrul Cuc

Progrese mari pe loturile 3 și 4. Lucrările finalizate în decembrie

Pe lotul 1 (17 km) a autostrăzii Transilvania mobilizarea constructorului este foarte slabă, motiv pentru care acesta a fost chemat la Ministerul Transporturilor pentru discuții. Stadiul execuției pe acest lot este de numai 20%. Pe lotul 2 (24,25 km), lucrările au fost executate în proporție de 28%. Loturile 3 (12,45 km) și 4 (16,3 km) au un progres fizic de cca 70% datorită eficienței cu care constructorii au efectuat lucrările pe aceste două tronsoane. Pentru verificarea calității lucrărilor din șantierele de infrastructură de transport, se fac controale inopinate de către specialiști CESTRIN și CNAIR care prelevează probe din teren. Astăzi au fost luate probe din lotul 3 al Autostrăzii Sebeș—Turda.

A10 este autostrada care va face legatura dintre Autostrada A1 si Autostrada A3, pe traseul Sebes – Turda.

Tronsonul Sebes-Turda este impartit in patru loturi:

 Lot 1 – 17,0 km de la intrarea pe autostrada in Sebes pana la Paraul Iovului, constructori: asocierea SC Impresa Pizzarotti & C SpA – SC Pomponio SRL. Cost: 541.739.137 lei fara TVA

 Lot 2 – 24,3 km de la Paraul Iovului pana la intrarea in Aiud; constructori: asocierea Aktor SA – SC Euroconstruct Trading SRL. Cost: 549.332.494 lei fara TVA.

Lot 3 – 12,5 km de la intrarea in Aiud pana la nodul de la Decea, constructori: asocierea Tirrena Scavi SpA, Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A. Cost: 420.511.921 lei fara TVA

Lot 4 – 16,3 km de la nodul Decea pana in Turda, constructori: asocierea Porr Construct SRL, Porr Bau GmbH. Cost: 470.004.894 lei fara TVA

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii