daniel buda

Eurodeputatul Daniel Buda solicită demisia Ministrului Sănătății, privind Spitalul Regional de Urgență

Eurodeputatul clujean Daniel Buda solicită public demisia ministrului Sănătății, Sorina Pintea, pentru incapacitatea de a gestiona în mod corespunzător situația Spitalului Regional de Urgență Cluj.

”I-am solicitat demisia de urgență ministrului Sănătății, doamna Sorina Pintea, întrucât, prin atitudinea domniei sale, riscă să fie pierdute cele 150 de milioane de euro bani europeni dedicați Spitalelor Regionale de Urgență. Totuși, înainte să-și dea demisia, ministrul ar trebui să transfere competența spre consiliile județene, care au capacitatea de a gestiona mult mai bine aceste proiecte. Atrag atenția asupra faptului că doamna Sorina Pintea se contrazie în afirmațiile făcute, întrucât în vara anului trecut spunea că pentru Cluj, Iași și Craiova sunt deja finalizare Studiile de Fezabilitate pentru a fi demarate procedurile de licitație, iar în februarie, la Iași, a spus că studiile de fezabilitate pentru Cluj încă nu sunt gata”, a declarat Buda.

Potrivit lui Daniel Buda, doar după cheltuirea banilor daje alocați sa va putea solicita finanțare suplimentară pentru Spitalele Regionale de Urgență.

”În Parlamentul European am avut discuții și pe marginea acestor spitale, ei ne-au spus că prima dată să ne cheltuim banii alocați, apoi primim restul finanțării. Oricum, deja am reușit să majorăm gradul de cofinanțare de la 50 la 85% din partea CE. Consiliul Județean Cluj a transferat terenul necesar către Ministerul Sănătății, așa că totul depindea de Guvern. Este oricum o crimă ceea ce face coaliția de guvernare. În România se moare în spitale, iar tu ai bani europeni la îndemână” potrivit lui Daniel Buda.

Până în acest moment peste 27.000 de cetățeni au semnat petiția publică inițiată de PNL Cluj prin care solicită Guvernului PSD-ALDE să contruiască cu prioritate Spitalul Regional de Urgență Cluj, cu ajutorul fondurilor europene puse la dispoziție României de către Comisie.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare