Acasă Administrativ Dan Tarcea: Epoca garajelor a trecut la Cluj-Napoca

Dan Tarcea: Epoca garajelor a trecut la Cluj-Napoca

Dan Tarcea: Epoca garajelor a trecut la Cluj-Napoca

Epoca garajelor a trecut la Cluj-Napoca. În municipiu mai sunt aproximativ 9.700 de garaje, anul acesta ne-am propus să mai demolăm încă aproximativ 2.000 dintre acestea. Eu estimez că, în următorii trei ani, ajungem la un grad de demolare de peste 60 la sută. (Dan Tarcea)
Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, anunță că demolarea garajelor continuă și în acest an. Cartierele Mănăștur și Grigorescu sunt, de această dată, în atenția administrației locale. Peste 600 de proprietari de garaje au primit notificări să-și demoleze construcțiile, iar până în vară, spune Dan Tarcea, vor mai fi emise și alte astfel de somații:

Până acum au fost demolate aproximativ 1500 de garaje. Anul trecut, în luna noiembrie, am emis somații pentru 794 de garaje, termenul era începutul lunii martie. După evaluarea pe care am făcut-o, din cele 794 de garaje, un singur garaj a rămas nedemolat voluntar, garaj care urmează să fie demolat de RADP. De asemenea, în luna februarie am trimis somații pentru 288 de garaje în cartierul Grigorescu și pentru 370 de garaje în cartierul Mănăștur. Termenul de demolare expiră la începutul lunii iunie. După expirarea acestei perioade, Poliția Locală constată ce este pe teren și trecem la demolarea pe cale administrativă, dacă este cazul. (Dan Tarcea)

Viceprimarul Dan Tarcea precizează municipalitatea poate dispune doar demolarea garajelor care se află pe domeniul public, nu și a celor de pe terenuri revendicate sau retrocedate. El arată că, după ce proprietarii își desființează garajele, zonele sunt reamenajate și redate spațiului public:

Reamenajăm zonele, creem locuri de parcare, întreținem spațiile verzi, reasfaltăm aleile care sunt deteriorate, vom face și zone de parcaje pentru biciclete și, de asemenea, amenajăm și puncte gospodărești îngropate. Este cu totul și cu totul o altă față a orașului după demolarea garajelor și avem câteva zone care sunt model de bune practici. Discutăm de zona Nicolae Titulescu, de zona Între Lacuri, unde am demolat cele mai multe garaje și o să se vadă rezultatele și în zona cartierelor Mănăștur și Grigorescu. Lucrăm acum la etapa a treia din anul acesta, pentru alte platforme de garaje. Procedura este destul de complicată, pentru că trebuie să facem toate verificările necesare, ca terenul de sub garaje să fie liber de sarcini. (Dan Tarcea)

După demolare, proprietarii de garaje au prioritate la atribuirea unui loc de parcare cu abonament. Autoritățile locale atrag însă atenția că acest drept se pierde dacă persoanele în cauză nu își demolează singure construcția, ci lasă această operațiune în seama primăriei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version