Curțile școlilor rămân deschise și în vacanță

Copiii clujeni vor putea să facă sport și să se joace în curțile școlilor și pe perioada vacanței de vară.

”Acesta este un proiect mai vechi al municipalității, din păcate unii dintre directorii de școli nu au înțeles necesitatea deschiderii curților școlilor. Noi am făcut câțiva pași în a moderniza peste 27 de curți astfel încât să fie create condițiile optime pentru a practica sportul. vom planta și câțiva arbori de mari dimensiuni pentru a asigura oxigenarea și umbra. eu sper ca directorii să î
înțeleagă că toate curțile școlilor sunt pentru copii și pe perioada vacanței. Am solicitat de la Poliția locală un raport în care să ne prezinte în fiecare zi care școli sunt deschise și care nu sunt deschise. Deja sunt câteva școli ale căror curți sunt deschise, dar în perioada următoare vom avea și alte școli. Datoria noastră trebuie să facem presiuni dacă unii directori nu vor fi de acord. trebuie să ne unim forțele pentru copii indiferent din ce partid facem parte”, a menționat viceprimarul Dan Tarcea.

Directorii de școli pot fi schimbați

Primarul Emil Boc a fost mult mai vehement în declarații și a specificat că se poate ajunge chiar la demitere directorilor care refuză să deschidă curțile școlilor.

”Noi am investit resurse financiare importante pentru a le asalta curţile. Vreau să găsim copii jucând fotbal, baschet hand bal sau altceva în curţile şcolilor, nu le alei , pe străzi sau în parcări unde sunt expuşi riscului public. Aşteptăm finalizarea Bacalaureatului pentru a rezolva această problemă, vom merge până la schimbarea directorilor de şcoli care nu vor deschide curţile şcolilor”, a declarat Boc.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii