Mircea Abrudean - „Pandemia încă nu a trecut”

Vezi aici ce a hotărât Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

Hotărârile 46 și 47 prin care au fost implementate mai multe măsuri pentru a combate și a preveni noul virus în județul Cluj au fost aprobate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

Această hotărâre a fost luată în baza faptului că rata de incidență din ultimele 14 zile din județul Cluj a depășit 1,5 pe mia de locuitori. În acestea sunt incluse municipiul Cluj-Napoca și alte unități administrativ-teritoriale, respectiv: Apahida, Căianu, Cășeiu, Câțcău, Cuzdrioara, Feleacu, Florești, Mintiu-Gherlii, Mociu, Săcuieu, Sâncraiu, Sic și Vad. Măsurile sunt valabile până la data atingerii unei rate de incidență mai mică sau egală cu 1,5/1.000 locuitori.

Măsurile luate de CJSU

– suspendarea, pe o perioadă de 10 zile, cu posibilitatea de prelungire, a activităţii cu publicul, a tuturor operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.
Se permit prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.
– suspendarea, pe o perioadă de 10 zile, cu posibilitatea de prelungire, a activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi.
Se permit prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.
– suspendarea, pe o perioadă de 10 zile, a activității operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, cu excepția pariurilor și loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanțare și a măsurilor de siguranță sanitară.

– suspendarea, pe o perioadă de 10 zile, cu posibilitatea de prelungire, a activităţii cu publicul a cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

– prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
– nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.

– trecerea la scenariul de funcționare 2 pentru Liceul Teoretic “ Petru Maior ” Gherla, începând cu data de 12.10.2020;
– trecerea la scenariul funcționare 1, pentru Grădinița cu program normal Bunești Cătun, comuna Mintiu Gherlii, începând cu data de 12.10.2020;
– trecerea la scenariul de functionare 1, pentru Școala Primară Bunești Sat, comuna Mintiu Gherlii, începând cu data de 12.10.2020;
– trecerea la scenariul de functionare 1, pentru Școala Primară Nima Sat, comuna Mintiu Gherlii, începând cu data de 12.10.2020;
– trecerea la scenariul de functionare 1, pentru Școala Gimnazială Mintiu Gherlii, Comuna Mintiu Gherlii, începând cu data de 12.10.2020;
– trecerea la scenariul de funcționare 2, pentru Școala Gimnazială Cuzdrioara, Comuna Cuzdrioara, începând cu data de 12.10.2020.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii