CTP a primit în concesiune primele 10 autobuze electrice. De mâine vor circula în oraș

Primele 10 autobuze electrice vor circula pe străzile din Cluj-Napoca, începând de mâine, iar potrivit primarului Emil Boc aceasta este o premieră națională.

”Obiectivul acestui proiect este darea în concesiune către CTP a primelor 10 autobuze elctrice care vor circula de mâine în Cluj-Napoca și credem că este o premieră națională în acest sens. Acest vot dă dreptul utilizării legale de către CTP a acestor autobuze electrice”, a declarat Boc.

Cele 10 autobuze electrice vor circula pe raza municipiului pe următoarele trasee:

Linia 27 Piața Gării-Cartierul Grigorescu cu o lungime de 9,7 kilometri

Linia 28 Piața Mihai Viteazu-Cartierul Grigorescu cu o lungime de 8,5 kilometri

Linia 30 str Aurel Vlaicu-Cartierul Grigorescu, cu o lungime de 17,2 kilometri

Linia 32 cu o lungime de 6,6 kilometri

Municipiul Cluj-Napoca a finalizat, în cadrul Programului de Cooperare Elvețiano-Român, în data de 31.03.2014, Acordul de asistență vizînd pregătirea studiilor de fezabilitate, a documentațiilor de avizare, a auditului financiar extern și a propunerilor finale pentru trei proiecte:

Înlocuirea vechilor autobuze diesel cu autobuze electrice cu două stații de încărcare

Reabilitarea termică a unităților preuniversitare

Modernizarea și extinderea sistemului de iluminat

Acordul de implementare aferent proiectului de înlocuire a autobuzelor a fost semnat în data de 29 iulie 2015. Principaalele activități din proiect vizau achiziționarea a 10 autobuze electrice și construirea a trei stații de încărcare.

Două stații se vor construi pentru deservirea zilnică a autobuzelor la cele două capete ale liniei 30 și o stație se va construi în depoul de reparații (la capătul liniei 3) și va servi activităților de reparații și întreținere.

Primăria Municipiului Cluj-Napoca a demarat în 07.02.2017 licitația pentru achiziționarea a 30 de autobuze electrice, iar în 12 iulie 2017 s-a semnat cu Solaris Bus&Coach acordul-cadru.

Primele 10 autobuze sunt achiziționate prin Programul de cooperare elvețiano-român. Cele 10 autobuze au fost recepționate în 30.05.2018, iar valoarea acestora este te 28.259.233,80 lei.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare