parkinguri

În 2019 demarează contrucția pentru patru parkinguri. Dispar garajele

Primarul Emil Boc a anunțat că a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru patru noi parkinguri. Astfel, până la sfârșitul anului se vor realiza lucrările de proiectare, urmând ca din 2019 să demareze execuția.

Parkingurile din cartiere se vor construi pe locația actualelor garaje. Acesetea sunt inestetice și clujenii au solicitat adesea demolarea lor.

Parking Mogoșoaia 7-9

Pe strada Mogoșoaia se va realiza un parking după demolarea garajelor existente (33 metalice și 63 din beton prefabricat). Va fi construit un parking 2S+P ce va avea 279 de locuri de parcare.

”Astăzi în materie de parkinguri unde urmează desființarea de garaje, se află în lucru Mogoșoaia 7-9, un parking de 279 de locuri, unde avem un contract de proiectare și execuție semnat în 14 august. Termenul de finalizare este de 18 luni, trei luni proiectare, 15 luni execuție. Din 14 august 2018, după 18 luni ar trebui să fie date în funcțiune cele 279 de locuri de parcare”, a declarat Boc.

Parking Primăverii 8

Și parkingul de pe strada Primăverii numărul 8 va fi amplasat pe locația actualelor garaje.

”Pe Primăverii numărul 8 am dat ordinul de începere a lucrărilor, tot în 14 august. Este un proiect ce vizează construcția a 263 de locuri de parcare. Termenul este de trei luni de proiectare și 18 luni de execuție, este o lucrare mai complexă”, a declarat Boc.

Alte două parkinguri pentru care execuția va demara în 2019 sunt Parkingul de pe strada Primăverii numărul 20 și Parkingul Hașdeu.

”Pentru Parkingul de pe Primăverii 20 suntem cu contractul semnat. Termenul de realizarea a proiectului tehnic este 23 noiembrie, după care avem 18 luni pentru execuție, aproximativ 350 de locuri de parcare. Pentru parkingul Hașdeu avem termenul de 2 septembrie pentru predarea proiectului tehnic, după care 18 luni pentru execuție”, a declarat primarul.

Demolarea garajelor a început cu strada Brateșului. Vor fi înlocuite cu parkinguri

Printre primele garaje demolate au fost cele de pe strada Brateșului. În acest moment au fost desființate cea mai mare parte.

”Pe strada Brateșului mai sunt doar 7 sau opt garaje care trebuie desființate. Se aplică proceduri de somare, de ridicare de către Primărie de pe domeniul public. Garajele sunt pe doemniul public iar Primăria trebuie să ia fiecare garaj, să ia bunurile de acolo și să le pună în custodie. De desființat se desființează, dar trebui avut grijă de bunuri, dacă există bunuri în garaj, pe cheltuiala proprietarului”, a menționat primarul Boc.

Citește și:

Boc repornește discuția despre parkingul subteran din Piața Mihai Viteazu

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare