Anii 2017 și 2018, dedicați refacerii drumurilor din județul Cluj

Președintele Consiliului județean, Alin Tișe, a declarat că în acest moment se execută lucrări de reabilitare sau de întreținere pe aproximativ 400 de km de drumuri din tot județul

”Noi lucrăm pe foarte multe sectoare de drum. Așa cum am promis oamenilor încercăm să reabilităm cele mai rele drumuri, în special cele care au legătură cu zona turistică dar nu numai. Lucrăm în tot județul, dar cu prioritate pe drumurile din zona de munte unde putem lucra mai puțin într-un an din cauza condițiilor meteo. În acest moment se lucrează pe foarte multe sectoare de drum. Avem un program amplu în care încercăm să atingem toate zonele județului, indiferent de comună sau primar. Am avut în vedere starea drumului, numărul de populație care circulă pe acele drumuri și conexiunea între mai multe localități. De aceea am ales drumuri de 50-60 de kilometri și care leagă mai multe localități. Deja avem rezultate palpabile. Drumurile sunt foarte bune, iar noi lucrăm la acostamente, la șanțuri, pentru a putea face plata pe aceste drumuri. Fără acostament, șanțuri și toaletarea copacilor de pe marginea drumurilor nu facem acest plăți, chiar dacă asfaltul a fost turnat”, a declarat Tișe

În paralel se execută lucrări de întreținere

Alin Tișe a ținut să precizeze că sunt drumuri unde infrastructura este bună, asrfel că se intervine doar cu plombări sau covor asfaltic.

”Nu peste tot lucrăm la reabilitări complete, ci sunt zone unde se fac întrețineri de drumuri. Există drumuri în județ unde pentru că nu sunt bani cu nemiluita nu putem să spargem drumul doar pentru că are niște gropi. Acolo unde drumul are infrastructura bună, nu mai aruncăm banii să spargem infrastructura drumului, ci mergem și facem lucrări de plombare sau covor de asfalt, pentru a putea acoperi cât mai mulți kilometri de drum. Se lucrează pe drumuri precum: Dej-Cetan-Vad, Turda-Petrești, Viile Dejului-Bobâlna-limita cu județul Sălaj, Râșca-Călata, Gârbău-Leghia.  În acest moment lucrăm la 300-400 de km de drumuri în diferite modalități, fie vorbim de strat de asfalt, plombări sau reabilitări”, a specificat președintele Cj Cluj.

500 de kilometri de drumuri, reabilitați în doi ani

Potrivit lui Alin Tișe pentru anul acesta și anul viitor Consiliul județean și-a propus să intervină pe 500 de km de drumuri.

”Noi de dorim ca în acest an și anul viitor, cu acest credit pe care l-am luat să ajungem la 400-500 de km pe care să îi acoperim, cu lucrări de reabilitare sau de întreținere. În paralel derulăm licitația pentru trasarea drumurilor și înlocuirea indicatoarelor. Este cel mai ambițios proiect din ultimii 20 de ani și în doi ani lucrurile se vor schimba în bine. Am semnale bune de la oameni care nu au crezut că vom intra cu asfalt în anumite zone și mă bucur că oamenii au început să aibă curaj”, a declarat Tișe

Se reabilitează drumul Turda-Lita

Un tronson de drum foarte important pentru zona turistică din județ este Turda Lita. Astfel, se va reabilita drumul care face legătura cu Cheile Turzii, dar și va permite accesul mai ușor spre Băișoara.

”Pentru cei care merg spre Băișoara vom avea un drum care leagă Truda de Lita, un drum de 30 de kilometri paralel cu autostrada și care va scurta drumul spre Băișoara cu 35 de kilometri și va lega Clujul de Turda și pe această rută, Sălicea, Chinteni, Petrești, Turda. Inclusiv drumul spre Cheile Turzii va fi reabilitat cu această ocazie deoarece acest drum deservește în principal accesul în Cheile Turzii. E un drum foarte important spre Cheile Turzii și spre Băișoara. Acest drum se întâlnește cu drumul care vine de la Florești, Luna, Săvădisla, Băișoara în următoarea perioadă. Sunt câteva drumuri unde suntem în faza de avize, Aviz de la Mediu, Aviz de la Apele Române, de la Compania Națională de Drumuri. Urmează să emitem autorizația și pentru aceste drumuri și vom lucra în paralel”, a declarat Tișe.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii