Consiliul Județean a primit vizita noului Ambasador al Mexicului

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Vákár István, a primit joi, 22 februarie a.c., vizita noului ambasador al Statelor Unite Mexicane în România, Excelența Sa José Guillermo Ordorica Robles. Recent acreditat, oficialul străin a fost însoțit de către domnul Martin Borrego, Consul al Ambasadei Mexicului, precum și de către domnul Vlad Danciu, Consul Onorific al Consulatului Mexicului la Cluj-Napoca.

Întâlnirea de la sediul forului administrativ județean a avut drept scop identificarea unor modalități concrete de atragere a investitorilor mexicani în această zonă, dezvoltarea relaţiilor de cooperare bilaterală în multiple domenii precum și impulsionarea schimburilor comerciale dintre cele două părţi.

În cadrul vizitei, domnului Ambasador i-au fost prezentate atât oportunităţile de afaceri ale judeţului Cluj, potențialul economic și investițional, cât și cele mai importante proiecte aflate în derulare la nivelul Consiliului Județean. În acest context, o atenţie aparte a fost acordată  oportunităților oferite de Parcurile Industriale administrate de către forul administrativ județean prin intermediul S.C. Tetarom S.A., multiplelor facilităţi pe care acestea le oferă investitorilor, precum și proiectelor de modernizare, extindere și reabilitare a infrastructurii rutiere județene. De asemenea, vicepreședintele forului administrativ județean a prezentat principalele obiective turistice și culturale ale județului, evidențiind, totodată, expansiunea sectorului de înaltă tehnologie, a celui agricol și industrial.

Mă bucură faptul că una dintre primele vizite oficiale ale noului Ambasador al Statelor Unite Mexicane a fost întreprinsă la Consiliului Județean Cluj, fapt care demonstrează, o dată în plus, că atuurile județului nostru sunt extrem de atractive pentru partenerii străini. Îmi doresc ca în urma acestei întâlniri să reușim să stabilim relații de cooperare care să se concretizeze în proiecte sustenabile, reciproc avantajoase” a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Vákár István.

Tot din dorinţa de a pleda cauza judeţului şi de a convinge partea mexicană în legătură cu avantajele pe care Clujul le prezintă din punct de vedere investiţional, pe parcursul întâlnirii domnul Vákár István a menţionat printre punctele forte ale acestuia faptul că găzduieşte cel de-al doilea centru universitar al ţării, forţa de muncă înalt calificată şi vorbitoare de limbi străine, expansiunea sistemului de tip cluster și dezvoltarea sectorului serviciilor, premise care fac Clujul un judeţ extrem de atractiv din perspectiva potenţialilor investitori.

Aflat pentru prima oară în Cluj-Napoca, Ambasadorul Mexicului și-a manifestat dorința de a realiza un schimb de cunoștințe și bune practici între specialiștii români și cei mexicani în sectorul economic, al tehnologiilor IT, al furnizării serviciilor publice și alimentației publice precum și în domeniul medical, al comunicațiilor și al turismului. Totodată, Excelența Sa José Guillermo Ordorica Robles și-a arătat disponibilitatea de a facilita cooperarea academică și realizarea unor transferuri de cunoștințe între studenții români și cei mexicani, fiind interesat și de încheierea unor Înțelegeri de Cooperare între județul Cluj și orașe sau regiuni omoloage din Mexic.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare