Consilierul judeţean Rareş Rusu şi-a depus adeziunea la PMP

Rareş Rusu, membru al Consiliului Judeţean Cluj a demisionat din Partidul Democrat Liberal şi s-a înscris în Partidul Mişcare Populară. După mai bine de 15 ani de activare în PDL, consilierul judeţean a anunţat joi, 9 octombrie că şi-a depus adeziunea la PMP pe motiv că “Partidul Democrat Liberal a fost desființat de către Vasile Blaga și dizolvat în PNL.”.
Pe pagina sa de socializare, acesta a postat decizia lui explicând în linii mari cariera polotică şi concluziile personale ce l-au îndemnat să aleagă alt partid.

Cu începere de azi, 09.10.2014, nu mai sunt membru al unui partid radiat prin hotărâre de tribunal și mi-am depus adeziunea pentru a fi membru al Partidului Mișcarea Populară.
De când am intrat în politică, acum mai bine de 15 ani, am fost membru al un singur partid: Partidul Democrat (devenit în 2005 și Liberal). Am avut și mai am doi mentori politici: Emil Boc și Traian Băsescu. Împărtășesc valorile lor despre politică și viziunea lor despre România în spațiul european. Am crescut ca om politic împărtășind aceste valori, nu mă dezic de ele.
Pentru Traian Băsescu, Constituția nu a fost niciodată un impediment, ci cartea pe care a mizat – motiv pentru care nu a putut să-și impună agenda. El avea legitimitate, nu și susținere. Abia din 2009 a avut susținerea totală a unui prim ministru loial și onest, și de abia din 2009 președintele și-a putut vedea aplicate multe dintre promisiunile făcute în campanie. Traian Băsescu s-a năpustit spre capătul tunelului tranziției, iar Emil Boc l-a urmat, cu 13 asumări de răspundere și multe legi adoptate ordinar, în încercarea de a ieși din tunel până nu vin agerile din 2012 – cu pericolul altei majorități asumat ca Sabia lui Damocles de-asupra capului. Ideea era să se atingă niște etape intermediare ale reformei considerate ireversibile, pentru ca apoi, chiar dacă se schimba majoritatea, acestea să nu mai poată fi anulate. A fost singura soluție – și se vede după câți pușcăriabili își împlinesc destinul zilele acestea.
“Este motivul pentru care am decis să continui ca om politic în proiectul președintelui Traian Băsescu. Nu m-am dezis de domnia sa nici cu ocazia tentativei de lovitură de stat din vara anului 2012 la care au fost co-părtași actualii tovarăși de drum ai lui Vasile Blaga.
Partidul Democrat Liberal a fost desființat de către Vasile Blaga și dizolvat în PNL. Eu nu am votat pentru acest lucru, alții au considerat că pot să facă acest gest și în numele meu. Poziția mea de dezaprobare a fost mereu publică. Motiv pentru care am așteptat să-mi dispară prin hotărâre de tribunal partidul pentru a lua această decizie. De aceea nu mă voi considera niciodată traseist.
Am constatat pe propria piele că oamenii politici trăiesc parcă într-un fel de captivitate a sistemului care-i propulsează. Nu există decât două variante: acceptă regulile jocului, sau refuză de la început. Asta poate explica și de ce majoritatea politicienilor sunt lipsiți de credibilitate mai ales la final de mandat. Din cauza prea multor minciuni spuse pe post de adevăr. Din cauza discrepanțelor majore dintre ceea ce se declară în timpul campaniilor electorale și ceea ce se aplică odată ce sunt puși sacii în căruță.
Nu doresc sa fiu partaș la o minciună!”
Rareş Rusu este considera unul dintre puţinii membri ai CJC cu valori şi principii, iar cât despre activitatea sa ca persoana politică, acesta nu a fost implicat in scandaluri ci doar în proiecte pentru cetăţenii judeţului Cluj, pritre care cel mai recent proiect: asfaltarea drumului dintre Baisoara şi Valea Ierii.

Latest articles

Related articles

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.