Consilierii județeni au căzut la pace. Nu au găsit altă formulă pentru a împărți banii

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

După ce s-au ”duelat” în declarații de presă, consilierii județeni PSD și președintele CJ Cluj Alin Tișe au căzut la pace privind alocarea fondurilor către primării.

La precedenta ședința a Consiliului județean, consilierii județeni PSD au decis să nu voteze proiectul privind nominalizarea sumelor din impozitul pe venit pe unităti administrativ-teritoriale. Din acest motiv, proiectul nu a fost aprobat, stârnind nemulțumirea președintelui Alin Tișe.

La ședința Consiliului județean de astăzi, lucrurile s-au desfășurat într-o manieră mai calmă, chiar dacă modul de alocare a banilor nu a suferit modificări.

Consilierii județeni PSD au recunoscut că sunt nemulțumiți de această formulă pe care ar dori să o schimbe.

Noi, consilierii PSD ne-am exprimat dorința să fie altfel repartizate sumele. Nu mi se pare normal să fie diferențe. Mi s-ar părea normal și echitabil ca banii să fie repartizați în alt mod. Nu e normal ca alocările să se facă pe criterii politice. Și în alte legislaturi erau nemulțumiri. Să găsim un alt mod de împărțire și fiecare comună să primească bani în mod echitabil”, a declarat consilierul PSD, Luca Viorel.

Vom discuta pe acest aspect, propbabil că există o formulă mai bună, dar nu am găsit-o să fie acceptată de toată lumea”, a completat și consilierul PSD Remus Lăpușan.

Președintele Consiliului județean Cluj a declarat că este de acord să fie aprobată o altă formulă de alocare a banilor, atât timp cât este acceptată de toate grupurile politice.

Nu există o formulă pe care să o accepte toată lumea. Dacă facem alocările după numărul de populatie, primăria Cluj-Napoca ar lua jumătate din bani. Această formulă este cea mai apropiată de majoritățile politice stabilite prin vot. Orice formulă am aplica, nu va fi acceptată de toată lumea. Sunt de acord cu altă formulă dacă este acceptată de majoritate. În fiecare an avem aceleași discuții. A fost o formulă folosită și în alte mandate. Trebuie să avem o înțelegere între partide, deoarece discutăm de un vot politic. Dacă există deschidere sunt de acord să găsim o altă formulă, dar cu acceptarea tuturor grupurilor politice. În esență, această formulă a fost reflectată în configurația politică a Consiliului județean”, a declarat Alin Tișe

Ultimile articole

Articole populare