Conducerea CNAIR, inspecţie pe drumurile şi şantierele administrate de DRDP Cluj

Directorul General al CNAIR SA, Narcis Neaga, şi preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa – Năsăud, Radu Moldovan, alături de reprezentanţi ai conducerii CNAIR si DRDP Cluj, au fost pe DN 17C şi DN 17D pentru a vedea realitatea din teren şi a găsi soluţii acolo unde sunt probleme.

Principalele discuţii dintre Directorul General al CNAIR şi preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa – Năsăud au vizat necesitatea realizării cât mai rapid a Centurii Bistriţa pentru a fluidiza circulaţia din oraş.

‘Încercăm ca prim obiectiv începerea lucrărilor la Centura Bistriţei, care este esenţială. Este un proiect cuprins în Masterplan, am solicitat avizul de mediu, iar în câteva zile vom primi un răspuns. Am facut deja solicitarea pentru a obţine fondurile necesare realizării acestui proiect. Este prins în perioada de finanţare 2021 -2030, si facem eforturi să tragem proiectul în actualul exerciţiu de finanţare, ca să începem lucrările de proiectare şi execuţie’, a declarat Directorul General al CNAIR, Narcis Neaga.

Lucrările de reciclare (ransforsare a drumului) începute în anul 2015 pe DN 17D sunt în parte finalizate, estimându-se ca la sfârşitul anului viitor acestea să fie terminate aproximativ integral. În ceea ce priveşte DN 17C pe care este un trafic ridicat, s-au identificat zone în care este posibilă lărgirea drumului cu o bandă, pe sensurile de urcare.

La această oră delegaţia CNAIR se află în inspecţie pe şantierele celor 4 loturi ale autostrăzii Câmpia Turzii – Târgu Mureş.

Latest articles

Related articles