Clujul va avea cel mai mare parc natural din sud-estul Europei

Președintele Consiliului județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat că va fi construit pentru clujeni un parc natural pe un teren de 160 de hectare.

”Consiliul județean va realiza la Muzeul Etnografic cel mai mare parc natural din partea de sud-est a Europei. 160 de hectare de pădure care sunt în momentul de față de la Muzeul Etnografic înspre Baciu și Florești. Este un teren proprietate a Consiliului județean și va deveni un parc natural în aer liber deschis pentru clujeni. Va fi un parc unde vor fi amenajate locuri pentru picnic, loc special unde se vor desfășura evenimente artistice, zone de plimbare, de mers cu bicicleta. Vom încerca să menținem zona de pădure neatinsă și să creăm acest parc pentru clujeni. Va deveni probabil cea mai importantă zonă pentru petrecerea timpului liber în natură. În momentul de față am organizat un concurs de proiecte împreună cu o asociație din străinătate. A fost selectată soluția arhitecturală, urmează să realizăm studiile de fezabilitate și să demarăm proiectul ce va fi realizat din bugetul județului. Cluj-Napoca va avea un imens parc natural. Au fost diverse propuneri pentru acel teren, dar am decis să rămână parc și să îl oferim clujenilor”, a declarat Tișe

Parc și pe terenul de pe Victor Babeș

Potrivit lui Tișe o altă propunere este amenajarea unui parc pe terenul deținut de Consiliul județean pe Victor Babeș, acolo unde inițial trebuie realizat un spital, dar terenul nu se pretează la o asemenea investiție.

”Am discutat deja cu primăria Cluj-Napoca și există o variantă ca terenul de pe Victor Babeș să îl transformăm într-un parc de 7000 de metri în inima orașului. Dacă primăria dorește un obiectiv vom putea să ne asociem pentru un obiectiv al comunității locale, dar fiind vorba de o zonă de spital, o zonă studențească am putea avea acolo un parc”, a declarat Tișe.

Concurs internațional de soluții pentru Revitalizarea zonei Parcului Etnografic

Consiliul județean a organizat un concurs internațional de soluții vizând „Revitalizarea zonei Parcului Etnografic Romulus Vuia – Pădurea Hoia”. În acest context, câștigătoare a premiului I în valoare de 31.500 lei a fost desemnată societatea comercială Alice Florean Arhitectură SRL din Cluj-Napoca, acesteia urmând a-i fi atribuit și contractul de proiectare a lucrărilor de amenajare și extindere a Parcului Etnografic cu o valoare estimată de 535.076 lei fără TVA.

În urma unei intense și îndelungate deliberări, juriul a ales drept câștigătoare soluția tinerei arhitecte clujence Alice Florean, al cărei proiect a fost unul cu adevărat remarcabil, pe deplin adaptat contextului arhitectural propus în Master Planul de conținut. În ceea ce privește soluția acesteia, juriul a apreciat în special grija pentru peisaj și pentru funcția socială a spațiului, simplitatea și, în același timp, ineditul propunerii și faptul că a avut în vedere în primul rând Muzeul, nefăcând un simplu exercițiu de arhitectură.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii