Clujul rămâne fără viceprimar

După cinci luni, Horvath a decis în sfârșit să renunțe la funcția de viceprimar pe care oricum nu a putut să o exercite. Astfel că, începând de azi Clujul are oficial un singur viceprimar, pe Dan Tarcea. În discursul său, Horvath a ținut să mulțumească celor care au avut încredere să îi ofere mandatul de viceprimar chiar dacă ocupând această funcție a fost acuzată de fapte de corupție de către DNA.

”Se încheie o etapă din viața mea si nu aș vrea să se încheie fără a exprima mulțumiri. În primul rând pentru domnul primar și pentru consilierii care în iunie 2012 si iunie 2016 m-au onorat cu încrederea lor. La fel de mult aș vrea să le mulțumesc colegilor din primărie cu care am format o echipă extraordinară, cu momente grele și frumoase. Nimeni nu își închipuie un astfel de final, dar aș vrea să vă mărturisesc că a fost cea mai frumoasă și fascinantă perioada din viața mea profesională și sper ca prin munca mea am contribuit câte puțin la procesele pe care le trăim cu toții din acest oraș”, a declarat Horvath.

Nimeni din UDMR nu vrea să își asume funcția de viceprimar

Tot Horvath a fost cea care a ținut să precizeze faptul că UDMR nu a făcut nicio altă nominalizare deoarece trebuie căutată o persoană potrivită pentru această funcție.

”În spirit de glumă aș putea spune că nu stau la coadă doritorii, dar vorbind serios avem nevoie de puțin timp ca să găsim persoana potrivită să fie pregătită pentru a prelua acest mandat. În privința volumului de muncă și din punct de vedere al complexității atribuțiilor zilnice, persoana aleasă trebuie să aibă și experiența și cunoștințele de specialitate necesare pentru a putea contribui activ din prima zi. De cinci luni de zile domnul viceprimar Dan Tarcea împreună cu domnul primar duc tot greul acestor sarcini”, a specificat Horvath.

Anna Horvath va rămâne consilier local din partea UDMR.

De cinci luni sub control judiciar

Se împlinesc cinci luni de când DNA a instituit interdicția de a-și exercita atribuțiile de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca. De atunci a fost prelungită de două ori măsura controlului judiciar. De 21 de săptămâni trebuie să se prezinte săptămânal la poliție, nu poate părăsi teritoriul țării și se află în concediu fără plată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea ăn judecată a inculpatei HORVATH ANNA, la data faptei viceprimar al municipiului Cluj Napoca, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență și spălare de bani.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii