capacitate portanta

Clujul nu primește bani pentru devierea Someșului. Pista aeroportului nu poate fi prelungită

Președintele Consiliului județean, Alin Tișe, anunță faptul că Ministerul Apelor și Pădurilor nu va aloca banii necesari pentru devierea Someșului, proiect necesar pentru prelungirea pistei de la Aeroport.

”Clujul a primit 0 lei pentru continuarea lucrărilor de regularizare a Someșului.  Pista aeroportului nu poate fi prelungită din cauza sabotajului  PSD. Din cauza acestor parlamentari PSD invizibili care nu contează la București. Prin adresa nr. 11569, Ministerul Apelor și Pădurilor ne informează că nu va finanța continuarea lucrărilor întrucât trebuie să modifice studiile de fezabilitate, să facă acte peste acte pentru a acoperi lipsa de finanțare. Deci, adio lucrări la Someș. În fapt, nici anul acesta și nici în anii următori, Ministerul Apelor și Pădurilor nu va finanța regularizarea Someșului, ceea ce face imposibilă prelungirea pistei. Sabotajul PSD este evident iar parlamentarii PSD din Cluj sunt părtași la acest demers”, potrivit lui Alin Tișe.

Tișe a declarat și anul trecut că în acest moment Consiliul județean lucrează la finalizarea expropierilor și că se așteaptă frinanțare de la Guvern pentru devierea Someșului. Din păcate pentru dezvoltarea județului Cluj se pare că nici în acest an nu vor exista sume alocate pentru acest proiect.

”Noi trebuie să finalizăm procedura de expropiere. Lucrăm la acest lucru pentru a elibera tot culoarul. În paralel, Ministerul ar fi putu să aloce o sumă de bani pentru devierea Someșului. Din păcate nu există finanțare pentru acest proiect. Noi vom prelungi pista până la 3500 de metri, dar nu putem face acest lucru decât după ce Ministerul Apelor va termina devierea Someșului. Devierea Someșului încă nu este finanțată. Noi sperăm ca în acest an să terminăm partea de expropieri, să dăm culoarul liber în totalitate, iar Ministerul să de acea alocare anul viitor. Este vorba de o alocare de 8-9 milioane de euro și noi vom putea gândi o prelungire a pistei în etape, astfel încât să ne atingem ținta 3500 de metri pentru a putea zbura cu avioane intercontinentale. Proiecția noastră vizează și un terminal cargo, un termina nou la care lucrăm, deoarece trebuie justificate printr-o finanțare”, declara Alin Tișe în 2017.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare