refatadizare

Cum arată Clujul după ”marea refațadizare”? (FOTO)

În 2016, proprietarii imobilelor din zona centrală, aflate în stare de degradare, erau avertizați că urmează să fie impozitați cu 500%. Unii dintre ei au înțeles mesajul, mai precis 319 imobile au intrat în programul de refațadizare. Alți proprietari au plătit sau plătesc în continuare un supraimpozit.

”Principalul scop al programului de refațadizare demarat de Primăria municipiului Cluj-Napoca este de a oferi sprijin și consultanță propietarilor în vederea recondiționării clădirilor din centrul orașului”, potrivit viceprimarului Dan Tarcea.

În urma activității desfășurate de către polițiștii locali în teren și a întâlnirilor cu proprietarii, începând din anul 2016 și până în prezent au fost evaluate, 1561 de imobile. Dintre care, au intrat la supraimpozitare 99.

Un număr de 319 imobile au fost refațadizate complet sau parțial, în special fațada la stradă. 42 sunt în curs de refațadizare.

Programul fiind un succes, va continua pentru a-i determina pe proprietari să adere la proiectul de refațadizare.

In cursul anului 2018 lucrătorii biroului Control Refațadizări Imobile din cadrul Poliției Locale au avut întâlniri cu proprietarii a 105 imobile, pentru acordarea de sprijin de specialitate în vederea demarării activității de refațadizare

Programul de supraimpozitare cu 500% a clădirilor degradate, început în 2016, va continua și în anii următori, efectele sale pozitive asupra zonelor în care s-a intervenit fiind vizibile.

”Aș face un apel către toți cei care locuiesc în zona centrală și semi-centrală să dea o mare atenție refațadizării, deoarece în cazul în care cad de pe case bucăți, pot să răspundă penal pentru pagube sau victime”, a declarat Tarcea

 

Citește și:

Alți 88 de clujeni, somați să înceapă lucrări de refațadizare la imobile

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare