bugetari de lux

Clujul dă din nou tonul în România: acorduri de funcționare în format electronic

Primăria Cluj-Napoca dorește să vină cât mai mult în sprijinul cetățenilor, din acest motiv încearcă să digitalizeze cât mai multe dintre activitățile care îi vizează pe clujeni.

Acorduri de funcționare în format electronic

După ce Primăria Cluj-Napoca a fost prima din țară care a implementat emiterea certificatelor de urbanism, urmează o altă premieră națională, emiterea în format electronic a acordurilor de funcționare.

”Trecem la o nouă etapă a informatizării și a prelucrării în format electronic a cererilor către cetățeni. Începând cel târziu cu 1 iulie, Primăria Cluj-Napoca va emite în premieră în România, la fel ca și în cazul certificatelor de urbanism, emitere în regim electronic a acordului de funcționare pentru comercianți. Sunt peste 9000 de comercianți persoane fizice și juridice în Cluj-Napoca. Sunt peste 1500-2000 de cereri care se procesează în fiecare an. Acordul de funcționare cuprinde orarul de funcționare și domeniul în care își desfășoară activitatea fiecare comerciant. Am decis și lucrăm la această procedură, ca aceste cereri pe care comercianții le depun pentru a obține acordul de funcționare să poată fi depuse pe platformă electronică, de acolo este descărcat de funcționar, este prelucrat și analizat”, a declarat Boc

Se reduce timpul de așteptare la maxim 30 de zile

Principalul beneficiu al acestui proiect este că timpul de așteptare pentru eliberarea acordului de funcționare va fi scurtat, iar comercianții nu vor mai fi nevoiți să facă mai multe drumuri.

”Sunt 15 documente pe care acești comercianți trebuie să le depună pentru a obține acordul de funcționare. În cazul în care una dintre cele 15 piese nu este completă, nu se dă retur așa cum se procedează în prezent. Azi se depune dosarul, este verificat de funcționar și dacă ceva lipsește primește retur. Prin nouă procedură, dacă lipsește un act comerciantul este informat prin e-mail. Astfel nu se mai pierde timp cu retragerea dosarului, completarea acestui și apoi redepunerea. Procedura durează acum până la 2-3 luni de zile, ulterior această perioadă va fi scurtată la maxim 30 de zile. Comercianții vor primi pe mail, în format electronic, acordul de funcționare. Este nevoie ca fiecare comerciant să aibă semnătură electronică și poate avea acces la acest serviciu. Din nou Clujul este cel care dă tonul în România. Am dat tonul pe ceea ce înseamnă certificatele electronice de urbanism, aplicațiile pentru parcări, pentru bugetarea participativă, acum pentru acordurile de funcționare și lucrăm în fiecare zi la alte proceduri”, a declarat Boc.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii