Clujenii sunt nemulțumiți de curățenia din oraș. Boc recunoaște că este o problemă

Clujenii nu sunt deloc mulțumiți de modul în care cele două firme de salubrizare din oraș gestionează curățenia străzilor și a trotuarelor. Primarul Emil Boc recunoaște că nici el nu este mulțumit de modul în care firmele își fac treaba, iar standardele de curățenie în oraș nu sunt cele pe care și le-ar dori.

Este o problemă, recunosc și nu trece zi fără să am o discuție cu serviciul de salubritate, cu firmele pe marginea acestui subiect. Firmele primesc amenzi usturătoare atunci când nu își fac datoria. Și nu vreau să îi scutesc de faptul că nu întrețin orașul așa cum mi-aș dori eu ca și cetățean. Aceasta este realitate și din nefericire nu suntem la standardele pe care mi le-aș dori”, a declarat Boc.

Boc a identificat mai mulți factori care contribuie la această situație, mașinile parcate peste tot și șantierele ilegale care nu sunt dotate cu rampă de spălare a roților.

Avem o problemă cu mașinile parcate pe marile artere de circulație, cu praful adunat în urma aruncării cu sare și nisip pe timpul iernii și cu șantierele ilegale, deși facem în fiecare zi campanie de sancționare a șantierelor ilegale care nu au rampa de spălare a roților. Chiar dacă firmele de salubritate au pus afișe să fie mutate mașinile ca să poată fi curățată mizeria de sub mașini, de multe ori nu se reușește pe bulevardele importante și apare mizerie în oraș. Campania asta uriașă de mașini aduse în țară, care au umplut toate trotuarele ne pun în dificultate”, potrivit primarului.

În acest timp, clujenii folosesc aplicația de sesizări pentru a semnala derapajele firmelor de salubritate, iar municipalitatea transmite aceste solicitări mai departe firmelor.

La iesirea din Cluj spre Floresti marginea drumului este mereu foarte murdara. Firma care e responsabila de curatenie stradala ignora marginea drumului / granita cu bordura

Zona Vantului, Povarnisului, Bradului sunt strazi necuratate dupa iarna. Pietrisul, mizeria sunt adunate la marginile carosabilului. Solicitan de urgenta interventia cu o masina care sa curete.

Strada Heltai este extrem de murdara. Nu am vazut o masina sa spele strada cred ca de anul trecut.

Acum câteva zile cand au fost sa spele strada pe Mos Ion Roata nu au spălat tot, deși nu ii încurcă nimic si mizeria se adună toată in canalizare si pe urma se infunda

Firma Bratner a spalat carosabilul strazii Romul Ladea, dar trotuarele sunt in continuare pline de mizerie. Va rog sa verificati cand vor reusi sa spele si TROTUARELE!

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare