Acasă Administrativ Clujenii se plâng de lipsa trotuarelor. Acolo unde sunt, le ocupă mașinile

Clujenii se plâng de lipsa trotuarelor. Acolo unde sunt, le ocupă mașinile

doi tineri loviti pe trotuar

În anul 2018, în Clujul european sunt străzi care nu au trotuar. Lipsa trotuarelor îi determină pe pietoni să se deplaseze pe carosabil, punându-și viața în pericol.

O astfel se situație se găsește pe strada Alexandru Vaida Voievod. Acolo a fost realizat un sens giratoriu, însă trotuarul a fost deființat.

”Am avut o intalnire la fata locului cu reprezentantii primariei de la mai multe directii despre trotuarul inexistent (desfiintat) pe langa sensul giratoriu de pe str Al. Vaida Voievod – str. Unirii, dinspre Detunata spre Soporului. Toata lumea a cazut de acord ca in zona sunt deficiente majore in ceea ce priveste circulatia pietonilor, lipsa trotuar, lipsa treceri sau amplasate necorespunzator. Am cazut de acord despre traseul trotuarului, noi treceri de pietoni sau mutarea trecerilor de pietoni existente. Trec zilnic acolo, si nu am vazut de foarta multa vreme nicio miscare acolo. Iarba din zonele „verzi” e distrusa de oamenii care sunt nevoiti sa treaca aiurea, cu risc, datorita inexistentei trotuarului și a trecerilor de pietoni. Dorim sa circulam si noi pe un trotuar in drumul nostru spre autobuz/troleu (utilizarea caruia ar trebui incurajat, nu descurajat prin lipsa de accesibilitate)”, sesizează un clujean.

Trotuarele lipsesc și pe strada Valea Chintăului

”Pe strada Valea Chintaului nu exista trotuar. Cand se va realiza? Exista statii de autobuz (fara alveole), dar ca sa ajungi la ele este o adevarata provocare avand in vedere ca nu exista trotuar si viteza mare cu care se circula in zona. Multumesc!”, potrivit unui clujean.

Lipsa trotuarelor este semnalată și pe strada Soporului

”Strada Soporului nu are trotuar de acces pentru pietoni. Se merge la școală, grădiniță, serviciu, etc. pe marginea drumului. Este periculos și pentru conducătorii auto, dar mai ales pentru pietoni. De asemenea, nu există trecere de pietoni, nici macar în dreptul blocurilor locuite de lângă Baza Sportivă. Rog răspuns prompt cu data de realizare a lucrărilor pt trotuar și trecere de pietoni”, sesizează un alt cetățean.

”Trotuarul de pe trada Treboniu Laurian, in cartierul Iris este stricat si in unele parti nu exista. Va rog frumos daca se poate sa se faca ceva pentru ca avem nevoie de trotuare”

Lipsa trotuarelor și pe strada Fagului

Pe str Fagului de la nr 34B catre intersectia cu str Alverna, nu este trotuar de-a lungul drumului. Este o zona scurta unde exista trotuar si atat. Iarna pietonii circula foarte greu pe aceasta zona din cauza zapezii si poleiului, parintii cu carucioare trebuie sa circule pe strada (tot timpul anului). Va rog sa gasiti o solutie pt trotuar in aceasta zona, deoarece circula multe masini de mare tonaj si nu este deloc sigur pt pietoni.

Ce spune Primăria?

Primăria municipiului Cluj-Napoca dă asigurări că toate aceste situații privind lipsa trotuarelor vor fi analizate. Străzile vor fi incluse în programele viitoare de lucrări de întreținere.

Lipsa trotuarelor nu este singura problemă. Nici clujenii care locuiesc pe străzile unde există trotuare nu se pot bucura de ele. Acestea sunt în mare parte ocupate de mașini.

”Pe strada Albini abia poți trece pe trotuare, în majoritatea timpului fiind mașini parcate pe ambele laturi. Dacă mai luăm în calcul că în zonă vin mulți studenți UBB care se plimbă între cele două clădiri (fostul Topaz și clădirea de la intersecția cu str. Traian Moșoiu) și de faptul că e cam singura variantă pietonală pentru cei care vin din Gheorgheni și Andrei Mureșanu spre Dorobanților și 21 Decembrie, faptul că sunt lăsați în pace cei care parchează trotuarele e de neînțeles. Vă rugăm să montați bolarzi căci poliția locală este clar depășită. Chiar vrem să putem merge pe jos unde avem treabă dar avem nevoie să ne și susțineți să putem face asta”.

”Revin pentru a N-a oara cu sesizarea privind parcarea neregulamentară a masinilor pe trotuarul de pe strada Dacia. Mai exact cel de langa cladirea / cafeneaua Uranus, portiune situata intre strazile Einstein si Horea. Desi sunt montate indicatoare cu stationarea interzisa , zilnic vad mașini parcate pe acel trotuar. Unele restrictioneaza chiar total accesul pietonilor. De multe ori am vazut si masini ale politiei locale care stateau la semaforul de pe Dacia colt cu Horea. Treceau impasibile pe langa acele masini parcate neregulamentar. Va propun sa luati masuri mai ferme. Montare de stalpisori pe toata lungimea trotuarului respectiv ( asa cum s-a facut pe strada Enstein) sau chiar ridicarea mașinilor”.

”Pe strada Alexandru Vaida Voevod colt cu strada Venus sunt mai mereu parcate masini pe trotuar. Atat pe trotuarul dinspre Teodor Mihali cat si pe cel opus. S-a mai facut o sesizare de montare de stalpisori dar singura masura a fost de a veni politia locala si de a da cateva amenzi, o singura data. Chemarea politiei si amendarea parcarilor neregulamentare nu rezolva problema deoarece tot alti oameni o sa parcheze. Masinile parcate obtureaza atat vizibilitatea masinilor iesite de pe Vaida Voevod cat si pe a noastra, a parintilor cu copii si carucioare cand trecem strada si pericolul de accident este destul de ridicat”.

”Pe str Alverna, intre intersectia cu str Malinului si str Lacramioarelor e plin de masini parcate pe trotuar. Pietonii trebuie sa faca slalom printre masini, pe strada, unii dintre noi cu copii si carucioare. S-au mai facut sesizari in acest sens si s-au aplicat contraventii, dar o solutie pe termen lung e luata in considerare? Amenzile si avertismentele se aplica atunci, dar masinile revin zilnic. Va rog sa gasiti o solutie pe termen lung”.

Poliția locală aplică amenzi, însă nu reușește să facă față. Sunt prea multe mașini și prea puține locuri de parcare. Pratic, în Cluj există câte o mașină la fiecare doi locuitori.

Citește și:

Exit mobile version