mersul pe jos

Emil Boc le recomandă clujenilor să meargă pe jos

Primarul Emil Boc le recomandă clujenilor să renunțe la mașinile personale și să meargă pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun.

”Faptul că stai în mașină și vezi lumea printr-un geam de plastic determină lipsa de mișcare și lipsa comunicării cu ceilalți oameni. Primul sfat este ca fiecare să își facă un traseu minim de 30 de minute pe zi de mișcare. Îți asigură creierul funcțional, elimină stresul, asigură îmbunătățirea stării de sănătate, relaționezi cu oamenii. Faceți un program de a ieși din casă și birouri. Nu stați captiv la televizor, calculator sau telefon. Noi încercăm să prioritizăm transportul în comun, să cumpărăm autobuze moderne”, a declarat Boc

Edilul a dezvăluit că el merge la muncă pe jos sau cu transportul în comun și îi sfătuiește pe clujeni să îi urmeze exemplul.

”Eu ca cetățean merg pe jos la serviciu, 20 de minute de acasă până la primărie. Folosesc cât pot transportul în comun. Văd orașul, vorbesc cu oamenii. Fiecare poate face câte ceva să renunțe la mașină. Pentru studenți am aceiași invitație. Sunt tineri, sănătoși, mersul pe jos face piciorul frumos. Le recomand să folosească bike sharing și transportul în comun”, a declarat Boc.

Primarul a declarat că orașul s-a umplut de mașini, însă primăria încearcă să țină lucrurile sub control. Este prioritizat transportul în comun, iar mașinile parcare ilegal sunt ridicate.

Nenorocita de lege prin care s-a eliminat timbrul de mediu a permis tuturor să aducă câte mașini vor, de orice calitate și ne-a paralizat orașul. Am ridicat sute de mașini abandonate. Am ridicat peste 4600 de mașini parcate ilegal. Primăria încearcă să țină orașul sub control. Noi nu putem interzice cuiva să își cumpere mașină. Nu putem interzice să vină cu mașina în oraș. Noi încercăm să respectăm trasnportul public, dreptul cetățenilor de a utiliza trotuarele, de a nu fi blocate trecerile de pietoni. Încet dar sigur trebuie să ne schimbăm modul de gândire. Alternativa la mașină nu este doar o poveste, este o realitate. Odată ce crește calitatea vieții tentația de a cumpăra o mașină este foarte mare. Aceasta nu mai e o soluție deoarece am ajuns să circulăm în orașe cu viteza șaretei.

Citește și:

Boc: Proiectul autobuzelor școlare, un succes. 300 de mașini au dispărut din centru

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare