Clujenii, nemulțumiți de curățenia din cartiere

O serie de sesizări au fost depuse de clujenii nemulțumiți de modul în care cele două firme de salubritate își desfășoară activitatea. Cetățenii reclamă faptul că sunt multe zone în care nu se face curățenie în mod adecvat.

”De când nu au mai trecut inspectorii primăriei şi cei de la Bratner pe Mihai Românul şi Măceşului? E o mizerie de nedescris pe stradă, nu cred că anul asta a venit vreo maşină ca să cureţe. Foarte multe gunoaie sunt aruncate pe marginea drumului, atât pe trotuar, cât şi pe terenuri private”.

”Domnule primar, la garajele din Gheorgheni din Zona str. Tache Ionescu (vizavi de Biserica Sf. Dumitru) s-a creat o zonă de depozitare crengi și nu s-a mai curățat. Va rugăm să ne sprijiniţi pentru că au început să depoziteze și alte gunoaie, creându-se un focar de infecţie”.

”În capătul străzii Tulcea, pe malul pârâului care curge pe lângă Pepeniera, sunt foarte multe gunoaie aruncate. Marea majoritate sunt gunoaie rămase în urmă renovării unor apartamente: pereţi, saci cu moloz, canapele, uşi etc. E o zona care nu a mai fost curăţată de ani de zile. E posibil să se facă curăţenie şi acolo? Sunt oameni care se mai plimbă prin zona şi e dezolant. V-am ataşat şi o poză cu locaţia exactă sunt sunt majoritatea gunoaielor.”

”Vă rugăm să includeţi în curăţenia de primăvară şi zona verde aflată în spatele Bibliotecii Octavian Goga, mai exact lângă scările carea leagă străzile Inau şi Epicop Nicolae Ivan de Str Dorobanţilor. E un teren ce aparţine primăriei, este într-adevăr în pantă dar este accesibil şi s-au adunat foarte multe pet-uri şi gunoaie”.

Aceestea sunt doar o parte dintre sesizările făcute de clujenii nemulţumiţi. Sunt multe cazuri în care firmele de salubritate se ocupă doar de containere, astfel că municipalitatea trebuie să găsească soluţii pentru a soma asociaţiile de proprietari, dar şi firmele şi persoanele fizice să întreţină corespunzător spaţiile care le deţin.

Primăria a demarat curățenia de primăvară sub coordonarea lui Șurubaru

Primarul Emil Boc a anunțat că au fost demarate acțiunile de curățenie în tot orașul, iar activitatea firmelor de salubritate va fi mult îmbunătățită deoarece se ocupă citymanagerul Gheorghe Șurubaru.

”Odată cu creșterea temperaturilor, Primăria a demarat un amplu program de curățenie în oraș. Operatorii Rosal și Brantner Servicii Ecologice efectuează operațiunile de măturat manual, măturat mecanizat și spălat, pe toate străzile și aleile din cartiere. Domnul Șurubaru se ocupă de salubritate, verifică fiecare componentă să facă ordine, să monitorizeze firmele de salubritate. Se vede un plus calitativ.”, a declarat Boc

”Direcţia de Ecologie Urbană este foarte importantă în ziua de azi pentru că are cele două componente de curăţenie şi de întreţinere de spaţii verzi. Sunt două direcţii care contribuie foarte mult la imaginea oraşului”, a completat Șurubaru.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii