sesizari deseuri

Clujenii, încurajați să facă sesizări dacă nu se ridică deșeurile la timp

Viceprimarul Dan Tarcea îi încurajează pe clujeni să facă sesizări atunci când remarcă o ridicare deficitară a deșeurilor. Potrivit viceprimarului, este foarte greu să verifice toate cele 1000 de străzi din municipiu.

”E foarte bine că oamenii ne sună și ne comunică faptul că nu se respectă programul de ridicare a deșeurilor. Altfel noi nu putem interveni. Din datele pe care le avem, avem peste 1000 de străzi la nivelul municipiului, este destul de dificil și complicat să îi verificăm pe toți. Toate mașinile sunt dotate cu GPS, dar este o muncă titanică să îi verifici în fiecare zi dacă merg în zonă, sau dacă nu merg. Este foarte bine că oamenii ne comunică aceste situații. Îi încurajez să folosească aplicația My Cluj unde pot să sesizeze aceste lucruri și ajunge direct la inspectorul de zonă care poate să verifice în detaliu. O a două metodă este telefonul primarului: 0264984, sau telefonul Poliției locala, 0264955. Sunt modalități rapide de a face sesizări”, a declarat Tarcea

Săptămânal, clujenii fac sesizări folosind aplicația My Cluj, cele mai multe nemulțumiri vizează colectarea deșeurilor reciclabile.

Am fost foarte incantati de ideea de a sorta deseurile de hartie,plastic separat de cel menajer. Ma refer la toti cei de pe str, Branduselor si Stelutei. Desi a fost stabilit un program, joi intre 14 si 20 nu se respecta deloc programul. Acuma stam cu sacii la poartă. Am sesizat firma de salubritate, în urmatoarea saptamana veneau, pe urma iar pauza. Alteori veneau vinerea sau sambata. Va rog asa cum le-am si cerut – sa stabileasca o zi si sa o comunice dar si sa o respecte, pentru ca asa cum noi vrem si selectam acest gunoi asa si dansii trebuie sa vina cand stabilesc.

Gunoaiele adunate selectiv de proprietari pe strada Dunarii nu sunt colectate la timp. Desi ziua de colectare a gunoaielor adunate selectiv este marti pe Strada Dunarii. Dar de fiecare data acestea sunt adunate cu intarziere de o zi sau chiar si doua zile. Este un aspect mai mult decat neplacut sa stai cu gunoiul in fata casei 2-3 zile fara ca acesta sa fie adunat. In plus tiganii vin inainte si rascolesc tot gunoiul in cautarea de PET-uri. De ce nu se anunta o ora si o zi de colectare selectiva si sa se respecte? Gunoaiele adunate selectiv trebuiau colectate marti si joi dimineata inca nu erau adunate. 3 zile gunoaiele au stat in fata caselor. Va dati seama ce imagine frumoasa pentru acest oras?

Vezi și Ziua Mondială Alzheimer, marcată la Cluj-Napoca și Dej

Clujenii încearcă să colecteze selectiv, dar deșeurile încă se adună la comun

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare