Clujenii doresc să colecteze selectiv, dar nu sunt tomberoane

Mulți clujeni se plâng pe recenta aplicație pentru sesizări a Primăriei Cluj-Napoca de faptul că tomberoanele speciale pentru colectarea selectivă sunt insuficiente.

Lipsa tomberoanelor pentru colectarea selectivă

Clujenii sesizează faptul că tomberoanele pentru colectarea selectivă nu sunt amplasate pe toate străzile, astfel că municipalitatea trebuie să ia măsuri.

”Foarte mulți oameni își doresc sa colecteze selectiv deșeurile, însă nu se oferă posibilitatea de a trimite deșeurile deja selectate către containere separate, decât în puține zone ale Clujului. Acolo unde există, intervin însă alte probleme: se fură din ele. Ar fi foarte civilizat și prietenos cu mediul, mai ales că trăim într-un oraș în care pădurea, râurile și animalele fac parte din viața de zi cu zi, să putem colecta selectiv la fiecare bloc din Cluj. Aș propune eventual și o campanie de informare a populației care nu este familiarizată cu acest model de civilizație”

”În tot cartierul Bună Ziua nu există un spațiu de colectare selectivă a deșeurilor, deși primim informări scrise cum că lipsa unei colectări selective aduce după sine amenzi”.

”Puteți amplasa în zona străzii Siret/Slatina containere pentru colectare selectivă, atat pentru carton/hârtie cât și pentru plastic și sticlă? Momentan există doar plastic”.

”Ar fi de mare ajutor în zona străzii Dumbrava Roșie – Piața Liebknecht prezența unor pubele pentru reciclare. Din păcate nu avem nimic în apropiere și mergem în centrul comercial din apropiere pentru reciclarea dozelor și în 1 Mai pentru hârtie și plastic. Astfel uneori mai mult poluăm decât reciclăm”.

”Puteți amplasa în zona străzii Fabricii containere pentru colectare selectivă, atât pentru carton/hârtie cât și pentru plastic și sticlă. Ar trebui si un recipient pentru strângerea uleiului. Momentan nu există decât ghene de gunoi comune”.

Acestea sunt o parte a sesizărilor făcute de clujenii responsabili, care doresc să recicleze, dar care nu au la dispoziție infrastructura necesară.

Puncte gospodărești subterane

Municipalitatea clujeană a anunțat că are în plan achiziționarea de puncte gospodărești subterane pentru colectarea deșeurilor. Pentru început licitația, va fi demarată pentru 40 astfel de puncte.

”Vom demara licitația pentru primele 40 de puncte gospodărești. Dar avem mai multe în plan”, a specificat primarul Emil Boc

„Estimările noastre spun că aceste puncte gospodăreşti vor costa câte 7-10.000 de euro fiecare. Căutăm firma care să le realizeze, iar când vor fi gata le vom preda societăţilor de salubritate. Avem 650 de puncte gospodăreşti pe care dorim să le ducem în subteran, iar acum suntem în faza de stabilire a proprietăţii.”, a spus și viceprimarul Dan Tarcea

Până la înființarea acestora, municipalitatea oferă asigurări că vor fi montat și alte containere tip clopot pentru colectarea selectvă.

”Se vor efectua verificări la locațiile specifice pentru a analiza situația din teren și a stabili posibilitatea amplasării de containere de tip clopot pentru deșeuri reciclabile”, a anunțat municiaplitatea.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii