Clujenii declară război oilor și căpușelor

Odată cu venirea primăverii clujenii încep să se confrunte cu o serie de probleme, două dintre acestea fiind reprezentate de turmele de oi și de căpușe. De altfel, iole sunt purtătoare de căpușe astfel că aceste probleme sunt legate una de cealaltă.

Sesizări către Primărie

Clujenii s-au plâns Primăriei privind situația neplăcută a căpușelor, insecte ce pot reprezenta un adevărat pericol dacă sunt purtătoare de virusul care provoacă Boala Lyme.

”Toate dealurile din jurul orașului sunt împânzite de turme de oi. Nu te mai poți plimba în siguranță din cauza câinilor care te ataca peste tot. Nu ii controlează nimeni, este foarte periculos. Nu mai vorbim de mizeria pe care o fac si de căpușele care împânzesc toate zonele verzi. Vă rog să luați măsuri în acest sens, turmele de oi nu au ce să caute așa de aproape de oraș sau în zone de agrement (Lomb, Hoia, Făget)”.

”Vă rog sa luați măsuri în legătură cu ciobanul care își plimbă oile în zona de case pe terenuri private. Îsi depozitează pe malul Someșului organe de oi !”

”Turma de oi pe strada Era Boeriu in dreptul nr 13. Mirosuri neplăcute, căpușe, câini ciobănești. Este legală creșterea oilor în intravilanul orașului în livadă?”

„Vă rog să luați măsuri de deparazitare a malului Someșului. Este plin de căpușe. Iar capușele, poate nu știți, mușcă atât oamenii cât și câinii”

Primăria anunță o acțiune de dezinsecție

Primăria Cluj-Napoca va efectua, în perioada 3 – 30 aprilie 2017, prima acţiune de dezinsecţie pe domeniul public și privat din acest an. Aceasta se va desfăşura între orele 21.00 – 06.00. În cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile, durata prevazută se va decala și/sau prelungi.

Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, actiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi privat, spații deschise ale persoanelor fizice și juridice la nivelul localităţii, pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, motiv pentru care se recomanda tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Cluj-Napoca, să efectueze tratamente de dezinsecţie în subsoluri, casa scării de la blocuri, depozite de anvelope uzate, etc în această perioadă.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii