cresa

Clujenii cu vechime vor avea prioritate la înscrierea copiilor în creșe

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că va fi modificat regulamentul pentru înscrierea copiilor la creșe, astfel încât clujenii ”cu vechime” să aibă prioritate.

”Vom modifica și regulamentul de înscriere la creșe și vom stabili și alte criterii de departajare. Am constatat că de anul acesta foarte multe persoane care locuiesc în zone limitrofe Clujului și-au făcut buletine de Cluj pentru a-și putea înscrie copiii la școala și la creșă și nu avem în momentul de față nicio pârghie pentru a-i împiedica pe aceștia să își înscrie copiii. De la anul vom modifica regulamentul și vor avea prioritate cei care locuiesc și au vechime în zona respectivă. Regulamentul pentru creșe poate fi consultat pe www.creseclujnapoca.ro, acolo pot fi văzute criteriile de departajare”, a declarat Tarcea

Locurile în creșe, insuficiente. Primăria mai construiște două creșe

Clujenii reclamă faptul că numărul de locuri din creșe este insuficient față de cererile părinților. Municipalitatea a anunțat că are în lucru în acest moment două creșe.

”În momentul de față avem 1100 locuri în creșele clujene. Anul acesta sunt disponibile 550 de locuri. Întotdeauna a fost aglomerație, de aceea ne-am gândit să extindem acest program și avem în construcție două noi creșe, una este pe strada Donath, va avea 80 de locuri și va fi gata în 2018. Pentru cea de-a doua locație suntem în faza obținerii autorizației de construire. Este vorba de o creșă pe strada Grigore Alexandrescu, 120 de locuri. Astfel vom crea 200 de noi locuri în creșă, ceea ce va crește cu 20% numărul de locuri. Avem în proiect construcția de creșe și în alte zone pentru că populația Clujului este una tânără și trebuie să asigurăm locuri civilizate pentru mămicile care nu au cu cine să își lase copiii și vor să se întoarcă la muncă”, a declarat Tarcea.

Municipalitatea a crescut an de an numărul în creșe

Primăria a făcut anual investiții pentru a asigura cât mai multe locuri în creșe pentru copiii clujeni.

În 2016 a fost inaugurată Creșa Vrăjitorul din Oz din cartierul Mărăști. Creșa “Vrăjitorul din Oz” de pe strada Episcop Nicolae Ivan nr.18 a costat 4.011.434 lei după cum urmează: cheltuieli cu proiectarea-109.225 cu TVA, cheltuieli execuție lucrări construcție-3.488.891 lei cu TVA, cheltuieli cu dotarea creșei-413.318 lei cu TVA.

Alternativa, creșele private

Clujenii care nu au reușit să obțină un loc în creșele de stat pot apele la creșele private, însă costurile sunt mult mai mari.

Contribuția părinților în creșele de stat este de 4,27 lei pe zi, în timp ce în creșele particulare, tarifele încep de la 400-500 de lei.

În acest moment sunt 15 creșe în Cluj Napoca, distribuite astfel pe cartiere: cinci în Gheorgheni, patru în Mănăștur, câte o creșă în cartierele Someșeni, Grigorescu, Centru și Zorilor și două creșe în cartierul Mărăști.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii